Leesbevorderingsprogramma’s in het onderwijs werpen vruchten af

23.08.22
Speciale programma’s voor leesbevordering beogen de leesmotivatie van kinderen te vergroten, opdat zij vaker gaan lezen, meer plezier krijgen in lezen en vaardiger worden in lezen. Veel programma’s vinden plaats in een onderwijscontext, zoals in Nederland de Bibliotheek op school.
Deel bericht

Miljoenen Filipijnse leerlingen na twee jaar lockdown weer naar school

23.08.22
Na een ruim twee jaar durende coronalockdown mogen kinderen in de Filipijnen weer naar school. Voor zowel leerlingen van de basisschool als middelbare school zijn de fysieke lessen hervat. Zo'n 28 miljoen kinderen en tieners staan ingeschreven voor het nieuwe schooljaar.
Deel bericht

Verkeersminister trapt de schoolplein-challenge af

23.08.22
Maandag trapten wij de campagne Onze scholen zijn weer begonnen én de bijbehorende schoolplein-challenge af. Verkeersminister Mark Harbers, Martijn Dadema (voorzitter van Veilig Verkeer Nederland) en de Rotterdamse wethouder mobiliteit Vincent Karremans gaven het startsein op de OBS Prins Alexander in Rotterdam.
Deel bericht

Meer scholen zullen vierdaagse lesweek invoeren: 'Dit is een maatschappelijk probleem'

23.08.22
Het lerarentekort dwingt basisscholen om op een creatieve manier het schooljaar te beginnen. Vanaf maandag start het nieuwe schooljaar, maar voor veel scholen was het een hele kluif om voldoende leraren te vinden. Op de Erasmusschool in Den Haag wordt voor bepaalde groepen daarom tijdelijk een vierdaagse schoolweek ingevoerd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)