Ontdek de Leesscan: een krachtige tool voor een duurzaam leesbeleid

24.08.22
In 2020 startte de Taalunie een samenwerking op met Hogeschool Odisee, Universiteit Gent, AP Hogeschool en Iedereen Leest. Het doel? Het ontwikkelen van een leesscan, die in kaart brengt waar je als school staat in het realiseren van een effectief leesbeleid. De uitkomsten geven inzicht in waar je al sterk in bent, en waar je nog met je schoolteam aan kan werken.
Deel bericht

Twee internationale basisscholen openen in Leiden

24.08.22
Twee internationale basisscholen hebben dit schooljaar in Leiden hun deuren geopend. Ze bieden Engelstalig onderwijs aan en bedienen daarmee de groeiende internationale gemeenschap. De door de gemeente gesteunde International School Leiden (ISL) zit aan de Van Vollenhovenkade, de commerciële Theodore International Startup Academy (TISA) aan de Lorentzkade.
Deel bericht

Juf Jeanet (82) geeft 'uit noodzaak' nog altijd bijles: 'Het gaat volledig de verkeerde kant op met het onderwijs'

24.08.22
Het aantal laaggeletterden is de afgelopen 20 jaar verdubbeld. Bijna een kwart van de 15-jarigen kan niet op basisniveau lezen en schrijven. Volgens bijlesdocent Jeanet is dat een ramp. ”Die kinderen kunnen straks nog geen belastingformulier invullen.”
Deel bericht

Na zes maanden oorlog is een nieuw schooljaar voor miljoenen Oekraïense kinderen onzeker

24.08.22
De start van het nieuwe Oekraïense schooljaar op 1 september laat de grimmige realiteit van de oorlog voor kinderen zien. In het afgelopen half jaar zijn minstens 972 kinderen gedood of gewond geraakt door de oorlog in Oekraïne. Bijna twee op de drie kinderen zijn op de vlucht geslagen, 5,2 miljoen kinderen hebben humanitaire hulp nodig. Het onderwijssysteem is verwoest en kinderen kunnen niet veilig naar school.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)