Vaker boeken lezen en meer buiten spelen dankzij game-challenge

16.09.22
Tijdens de aanstaande Kinderboekenweek, die op 5 oktober start met het thema ‘Gi-ga-groen!’, willen we zoveel mogelijk kinderen laten ervaren hoe leuk het is om boeken te lezen. Dat lezen gebeurt nu voornamelijk op school in de les, maar het is zo'n verrijking als kinderen ook vaker in hun vrije tijd boeken lezen. Daarom hebben Kinderboekenweek, OERRR én Minecraft dit jaar de handen ineengeslagen ...
Deel bericht

Gasprijzen brengen scholen in het nauw

16.09.22
Torenhoge gasprijzen brengen scholen in het nauw. Zo moet de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), met ruim zestig middelbare scholen, twaalf keer zoveel betalen voor energie. Ook de PO-raad ontvangt steeds meer signalen van bestuurders van basisscholen.
Deel bericht

‘Investering in anti-pestprogramma op scholen is effectief’

16.09.22
Wat kun je als ouder doen als je kind gepest wordt, en wat mag je van school verwachten? Ouders & Onderwijs zette deze week een themawebsite online met veel informatie rondom pesten en sociale veiligheid. Scholen moeten een veilige omgeving bieden aan leerlingen, want alleen dan kan een kind zich goed ontwikkelen.
Deel bericht

OCW kort sector met ruim half miljard onder mom van bekostigingswijziging

16.09.22
Meer dan 230 schoolbesturen eisen op 4 oktober in een hoorzitting bij minister Wiersma circa 600 miljoen euro op. Volgens de schoolbesturen heeft de minister ten onrechte dit bedrag niet als bekostiging voor de laatste vijf maanden van 2022 uitgekeerd.
Deel bericht

Leerpotentie vooral bij leerlingen uit lagere sociale herkomstmilieus onderbenut

16.09.22
Ongeveer een op de zes basisschoolleerlingen presteert voor taal en rekenen beneden eigen kunnen. Door ongunstige gezinsomstandigheden maken zij hun leerpotentie niet volledig waar. In het bijzonder bij kinderen met laag- en middelbaar opgeleide ouders is sprake van onderpresteren. Dit blijkt uit onderzoek door KBA Nijmegen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)