Prijs voor onderzoek naar oefenstrategieën in het rekenonderwijs

17.09.22
Oefening baart kunst, ook in het rekenonderwijs. Maar hoe kun je leerlingen het beste laten oefenen met het stap voor stap oplossen van een som? Daar is nog niet veel onderzoek naar gedaan, zeker niet bij basisschoolleerlingen. Het onderzoek van Sterre Ruitenburg brengt daar verandering in.
Deel bericht

Netwerk Informatiemanagement po/vo: verder kijken dan architectuur

17.09.22
Met gegevens over leerlingen, schoolresultaten en management zijn scholen echte informatieknooppunten. Hoe organiseer je al die informatie op een goede manier en hoe geef je sturing aan de toenemende digitalisering binnen het funderend onderwijs? Met het Netwerk Informatiemanagement po/vo gaan we met deze vragen aan de slag.
Deel bericht

Blog | Grijze dogma’s

17.09.22
De voorbije dertig jaar kwamen enkele pedagogische en didactische principes erg op de voorgrond te staan in het onderwijs. Ondanks het feit dat ze dikwijls als nieuw of vernieuwend werden voorgesteld, stammen sommige ervan uit de 18e eeuw en enkele zijn zo oud als het o...
Deel bericht

Zeeuwse onderwijssector zoekt oplossingen voor krapte

17.09.22
De scholen zijn dit jaar gestart met nog een kleine vijftig openstaande vacatures voor de onderwijssector. Het geeft een wankel evenwicht. Om toch kwalitatief onderwijs te behouden zijn de Zeeuwse schoolbesturen inmiddels een provinciebrede samenwerking gestart.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)