De volgende generatie in XR

07.12.22
Virtual reality, augmented reality, de metaverse… Immersieve media bieden kansen voor nieuwe leerervaringen in het onderwijs. Maar roepen ook vragen op over commerciële invloeden in onze publieke ruimte. Op woensdag 30 november organiseerde Netwerk Mediawijsheid tijdens de Immersive Tech Week 2022 een sessie met experts uit het vakgebied.
Deel bericht

Angst drijft ouders naar bijzonder onderwijs, ziet presentator Karim Amghar

07.12.22
In een nieuwe televisieserie duikt Karim Amghar in de wereld van scholen met een religieuze grondslag. Waarom zijn ze nog altijd in trek terwijl een meerderheid van de Nederlanders niet gelovig is?
Deel bericht

Waarom zijn bananen krom? Podcast over wetenschap voor kinderen

07.12.22
Waarom is het zo moeilijk om van chips af te blijven? Waarom ruiken je eigen scheten minder vies dan die van anderen? Hoe kan walvispoep de wereld redden? Dit soort vragen beantwoordt Esther Bakker, gezondheidswetenschapper en docent gezondheidspsychologie bij de Open Universiteit, in haar nieuwe wetenschapspodcast voor kinderen.
Deel bericht

SLO lanceert online platform basisvaardigheden

07.12.22
SLO lanceert online platform basisvaardigheden: een online platform met handreikingen en adviezen om de basisvaardigheden van leerlingen te versterken. “Met het platform willen we de kennis en kunde van onderwijsprofessionals vergroten, zodat zij op een onderbouwde manier keuze kunnen maken uit het rijke onderwijsaanbod”, aldus Sanne Tromp, directeur kennis en innovatie SLO.
Deel bericht

De ‘Skills voor de klas Escaperoombus’ daagt scholieren uit

07.12.22
De ‘Skills voor de klas Escaperoombus’ stond op donderdag 1 december bij Scala Molenwatering in Spijkenisse. Met deze Escaperoombus vraagt Nissewijs Scholengroep, in samenwerking met Onderwijsgroep Edumare, aandacht voor het beroep leraar in het basisonderwijs. Leerlingen van 4 & 5 havo en 5 & 6 vwo konden in de bus op een unieke manier ontdekken of zij over de juiste skills beschikken om leraar te worden.
Deel bericht

Piepkleine school met 5 leerlingen officieel erkend: 'Wij zijn echt nodig'

07.12.22
De nieuwe basisschool Valeo in Eindhoven voor prikkelgevoelige en hoogsensitieve kinderen is na een bezoek van de onderwijsinspectie officieel erkend. De privéschool is een initiatief van moeder Saskia Moesman die voor haar prikkelgevoelige zoontje geen geschikte school kon vinden.
Deel bericht

'Basisschool verdwijnt omdat er heel onfatsoenlijk met mensen is omgegaan'

07.12.22
Het bestuur van de Ichthusschool in Boskoop moet bij zichzelf te rade gaan, vindt voormalig leerkracht Krijn de Winter (40). De als 'zeer zwak' te boek staande basisschool met 146 leerlingen houdt binnen een jaar op te bestaan, maar volgens hem verschuilt de schoolleiding zich onterecht achter het landelijk lerarentekort.
Deel bericht

Een hogere schaal lukt alleen door van school te wisselen

07.12.22
De snelste en meest succesvolle manier om in een hogere schaal te komen, is wisselen van school. Dat zorgt voor instabiele teams en leerlingen die veel vaker dan nodig een nieuwe leraar voor de neus krijgen. “Ik wilde helemaal niet weg, maar het is vreselijk als je zo wordt afgeserveerd.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)