Amsterdamse invalkracht dwong kinderen horrorfilms, zoals The Exorcist, te kijken

10.12.22
In Amsterdam heeft een overblijfmedewerker van basisschool De Kleine Reus meerdere malen kinderen gedwongen om naar horrorfilms te kijken, zo meldt Het Parool. Tijdens de middagpauze speelde de man video's op het digitale schoolbord af van horrorfilms zoals The Exorcist en District 9 en had hij The Pink Panther klaarstaan voor als er plotseling een volwassene binnenkwam.
Deel bericht

Blog | Starters vang je samen op

10.12.22
Het lerarentekort zet het Vlaams onderwijs sterk onder druk. Zorg voor starters verdient en krijgt stilaan extra aandacht op alle beleidsniveaus. Een kwaliteitsvolle aanvangsbegeleiding is ook een bezorgdheid van FOPEM, een kleine koepel die 26 methodescholen (Freinet en ervaringsgericht onderwijs) Vlaanderenbreed ondersteunt.
Deel bericht

“De Sectorrapportage laat met cijfers zien hoe het echt met de overgang van po naar vo zit”

10.12.22
De Sectorrapportage laat zien dat het lerarentekort en de kansenongelijkheid in het Nederlandse onderwijs nog steeds toenemen. Ook basisschool De Zonnewende in Apeldoorn, waar schoolleider Niels Tiemessen werkt, kampt met deze problemen. Hoe pakt zijn school deze problemen aan?
Deel bericht

OBS de Veldrakker in Nieuwegein wint eTwinning prijs 2022

10.12.22
eder jaar reikt eTwinning Nederland de nationale eTwinning prijs uit. Deze prijs is een vorm van erkenning voor scholen die de afgelopen periode virtueel hebben samengewerkt met één of meerdere scholen in het buitenland. En daarbij hebben gezorgd dat iedereen in hun klas een internationale ervaring krijgt [...]
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)