Erfelijkheid speelt een rol bij de ontwikkeling van bepaalde taalproblemen

11.01.23
Erfelijkheid speelt een rol bij de ontwikkeling van bepaalde taalproblemen. Daarom hebben kinderen met een oudere broer of zus met een taalontwikkelingsstoornis een grotere kans op taalproblemen. Dit is vooral het geval als de oudere broer of zus een stoornis heeft die zich uit in een achterstand in grammatica, zinsopbouw en zinsformulering.
Deel bericht

Inschrijving Koningsspelen 2023 gestart

11.01.23
Vanaf vandaag kunnen alle scholen in het primaire onderwijs zich inschrijven voor de 11e editie van de Koningsspelen op donderdag 20 april en vrijdag 21 april.??
Deel bericht

De nieuwe afscheidsmusicals 2023 voor groep 8

11.01.23
In 2023 kan de afscheidsmusical voor groep 8 weer zonder beperkingen worden opgevoerd! Op Musicalopschool.nl, de website van Stichting Musical op School, vind je een handig overzicht met nieuwe eindmusicals voor 2023 en musicals uit voorgaande jaren waarmee het voor leerkrachten eenvoudiger wordt om een nieuwe musical te kiezen.
Deel bericht

Edu-V aan de slag met de vier belangrijkste uitdagingen rond digitale gegevensuitwisseling

11.01.23
Binnen het programma Edu-V is de afgelopen maanden gewerkt aan het ontwikkelen van de basisafspraken en prioriteiten voor eenvoudige, betrouwbare en veilige digitale gegevensuitwisseling. De deelnemende sector- en brancheorganisaties in het po, vo en mbo hebben het afgelopen najaar in kaart gebracht wat de concrete uitdagingen zijn waar scholen mee worden geconfronteerd.
Deel bericht

Toiletbrand in school Krimpen aan de Lek mogelijk veroorzaakt door leerling

11.01.23
De brand die maandag ontstond in een toiletruimte op christelijke basisschool De Wegwijzer in Krimpen aan de Lek, is mogelijk veroorzaakt door een leerling. “Een technisch mankement als kortsluiting lijkt onwaarschijnlijk, maar we houden alle opties open”, laat directeur Martin Belder dinsdag weten.
Deel bericht

Wiersma: 'Eigenlijk is alles op het bordje van de leraar gooien niet werkbaar'

11.01.23
Precies één jaar is Dennis Wiersma minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs in kabinet-Rutte IV, en gemakkelijk heeft hij het niet gehad. Zo moet het niveau van het onderwijs in rap tempo omhoog en heeft hij te maken met een gigantisch lerarentekort, dat snel opgelost moet worden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)