Tweede kamer wil proef met onderwijs en sportclubs om meer kinderen aan het sporten te krijgen

15.03.23
Er komen pilots (proefprojecten) om te onderzoeken hoe scholen en sportclubs beter kunnen samenwerken om daarmee te bereiken dat meer kinderen kennismaken met sport en het verenigingsleven. Een motie daarover van D66 en de VVD wordt gesteund door een meerderheid van de Tweede kamer. Het kabinet wordt opgeroepen om geld uit de preventiemiddelen vrij te maken om de pilots te financieren in overleg met geïnteresseerde sportbonden.
Deel bericht

Zij-instromer succesvol bij onderwijsvacatures

15.03.23
Het vasthouden van zij-instromers in het basisonderwijs is voor Almere de meest succesvolle manier om het lerarentekort tegen te gaan. Dat zegt onderwijs-wethouder Roelie Bosch (foto) in een artikel in het ledenblad van PvdA-Almere.
Deel bericht

Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis lopen achterstanden tóch gedeeltelijk in

15.03.23
Anders dan wordt aangenomen, lopen kinderen met een ernstige taalontwikkelingsstoornis (TOS) achterstanden in hun taalontwikkeling soms wel degelijk gedeeltelijk in. Dat zagen onderzoeker en logopedist Gerda Bruinsma, hoogleraar Logopediewetenschap Ellen Gerrits en hoogleraar Psycholinguïstiek Frank Wijnen in hun onderzoek aan het Institute for Language Sciences.
Deel bericht

Amersfoort krijgt internationale school

15.03.23
Amersfoort krijgt met ingang van schooljaar 2023/2024 een internationale school voor basisonderwijs, de Amersfoort International School (AIS). De school, die in augustus van dit jaar de deuren opent, biedt Engelstalig internationaal basisonderwijs aan kinderen uit de internationale gemeenschap van 4 tot en met 12 jaar.
Deel bericht

Iets meer studenten kiezen dit jaar voor pabo

15.03.23
Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het aantal eerstejaars aan de hogescholen gedaald, blijkt uit de definitieve tellingen die vandaag bekend zijn gemaakt. De opleiding verpleegkunde krijgt de hardste klappen. Zij zagen geen 7.400 studenten aan de start verschijnen, maar slechts 6.100. Wel kozen iets meer studenten voor een pabo-studie.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)