Medewerkers Rutgers bedreigd na ophef over Week van Lentekriebels

22.03.23
De Week van de Lentekriebels gaat op sociale media gepaard met ophef. Door uit context gehaald lesmateriaal en valse berichtgeving is onrust ontstaan onder ouders. Werknemers van expertisecentrum seksualiteit Rutgers krijgen online veel bedreigingen op hun dak.
Deel bericht

Scaffolding: praktische inzichten en voorbeelden

22.03.23
Heb je wel eens gezien dat een huis wordt gebouwd zonder steigers? De kans is klein: de ondersteuning is nodig om tot een stevig, duurzaam en afgewerkt gebouw te komen. Willen we dat leerlingen en studenten tot dezelfde soort kennis en vaardigheden oftewel goed leren komen, dan is het dan ook belangrijk om passende ondersteuning te bieden. Het bieden van deze ondersteuning wordt scaffolding genoemd.
Deel bericht

Leren over seksualiteit en diversiteit hoort bij kerndoelen

22.03.23
Kinderen moeten leren respectvol om te gaan met seksualiteit en diversiteit. Dat hoort bij de kerndoelen, benadrukt minister Wiersma in antwoord op vragen over de Week van de Lentekriebels.
Deel bericht

Opinie | En weer een mislukte proef: de ‘excellente’ school

22.03.23
In 2012 werd landelijk een systeem ingevoerd om scholen die uitzonderlijk goed onderwijs verzorgen een extra waardering te geven in de vorm van een predicaat voor excellentie. Het zoveelste initiatief dat aan een lange lijst met mislukkingen in de het onderwijs kan worden toegevoegd, vindt docent Pascal Cuijpers.
Deel bericht

Open Monumenten Klassendag

22.03.23
Vanaf 24 maart is het nieuwe gratis lesmateriaal van Open Monumenten Klassendag online.
Deel bericht

AOb zet mobiele afkickkliniek in tegen tijdelijke contracten

22.03.23
AOb-voorzitter Tamar van Gelder geeft vandaag op het Utrechtse Domplein de aftrap voor de actieweek tegen de tijdelijke contracten. “Onderwijsbestuurders zijn verslaafd aan flexwerk.”
Deel bericht

Kwaliteit basisonderwijs gaat achteruit

22.03.23
De kwaliteit van het Nederlandse basisonderwijs neemt af. Dat schrijft economenvakblad ESB. Dat is te zien aan de dalende leerprestaties, de toegenomen kansenongelijkheid en het grote personeelstekort. Volgens bijzonder hoogleraar onderwijssystemen Inge de Wolf van de Universiteit Maastricht zijn goede leraren en schoolleiders nodig om het tij te keren.
Deel bericht

Gefronste wenkbrauwen bij minister over seksuele voorlichting voor kinderen in ’Week van de lentekriebels’

22.03.23
Voorbeelden uit lespakketten over seksuele voorlichting zorgen voor gefronste wenkbrauwen bij minister Dennis Wiersma (Basisonderwijs, VVD). Dat zei hij dinsdagmiddag tijdens het mondelinge vragenuur in de Tweede Kamer, in reactie op vragen over de Week van de lentekriebels. Daarin krijgen jonge kinderen seksuele voorlichting, die soms heel expliciet is. Wiersma wil dat de lesmaterialen openbaar worden gemaakt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)