Onderwijs relatief weinig genoemd in onderzoek grensoverschrijdend gedrag

24.03.23
Eén op de drie Nederlanders noemt het onderwijs als setting waar vaak seksueel grensoverschrijdend gedrag voorkomt. Dat is relatief weinig, blijkt uit onderzoek in opdracht van onder andere het ministerie van OCW.
Deel bericht

Meisje (7) overleden bij ernstig ongeluk met stadsbus in Utrecht, jongetje (5) zwaargewond

24.03.23
Op de Vleutenseweg in Utrecht zijn vanochtend twee kinderen betrokken geraakt bij een ongeluk met een stadsbus. Daarbij is een 7-jarig meisje overleden, meldt de politie. Een 5-jarig jongetje is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Beide kinderen komen uit Utrecht.
Deel bericht

Daan van Rutgers over ophef rondom seksuele voorlichting op basisscholen

24.03.23
Er is deze week veel ophef ontstaan over de Week van de Lentekriebels, een jaarlijkse projectweek voor het basisonderwijs waarbij kinderen leren over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Door stukken lesmateriaal die online rondgaan en soms valse berichtgeving daarover heerst er bij sommige ouders bezorgdheid en woede. Daan is programmamedewerker bij Rutgers, het expertisecentrum dat deels verantwoordelijk is voor de lesstof, en [...]
Deel bericht

Vechten om plekje op Amstelveense basisschool voortaan zinloos

24.03.23
Amstelveense ouders van jonge kinderen opgelet: het heeft geen zin meer om jullie kleine zo vroeg mogelijk aan te melden bij een basisschool. 4-jarigen die hun schoolloopbaan vanaf het schooljaar 2024/2025 in Amstelveen starten, krijgen namelijk allemaal tegelijk een plekje.
Deel bericht

Officiële richtlijnen mediagebruik voor kinderen van 0 t/m 6 jaar steeds meer overschreden

24.03.23
Een op de vier ouders van 0- en 1-jarigen geeft aan dat hun kind minstens 2 uur per dag aan beeldschermen besteedt. Gemiddeld besteden jonge kinderen tot en met 6 jaar 100 minuten per dag aan digitale media. Met name op tablet, telefoon of televisiescherm.
Deel bericht

Helft van de scholen straks zonder directeur

24.03.23
Prognoses laten zien dat ongeveer de helft van de huidige schoolleiders binnen nu en tien jaar met pensioen gaat. Met een schoolleiderstekort van 13,6% is dit een donderwolk die boven de scholen hangt. Dit blijkt uit de recente verkenning ‘Schoolleiders werven en behouden door arbeidsvoorwaarden op maat’ dat door het Arbeidsmarktplatform PO is gepubliceerd.
Deel bericht

Minister van Onderwijs van het Verenigd Koninkrijk aangespoord om niet toe te staan dat 'culturele oorlogen' de seksuele voorlichting verzwakken

23.03.23
Meer dan 50 organisaties en goede doelen die betrokken zijn bij onderwijs en het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes hebben een brief geschreven aan de onderwijssecretaris in Engeland, waarin ze oproepen om het onderwerp seksuele voorlichting niet te politiseren. Dat schrijft The Guardian.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)