Wat doe je na melding seksueel grensoverschrijdend gedrag?

17.05.23
Regeringscommissaris Mariƫtte Hamer stelt een handreiking beschikbaar waarin staat hoe organisaties kunnen handelen als er melding wordt gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Deel bericht

Kermiskinderen gaan naar de Rijdende School: 'Voor mij is het normaal'

17.05.23
Les krijgen in een school op wielen, dat is best bijzonder zou je zeggen. Niet voor de kinderen die met hun ouders op de Meikermis in Groningen staan. 'Voor mij is het normaal', zegt Shania (11), een van de leerlingen die naar de Rijdende School gaat.
Deel bericht

Wiersma: over vijf jaar moet basis rekenen en taal op orde zijn

17.05.23
Over vijf jaar moeten alle leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs voldoende kunnen rekenen, lezen en schrijven, zo luidt de ambitie van onderwijsminister Dennis Wiersma. De bewindsman geeft hiermee gehoor aan kritiek van de Tweede Kamer en de Algemene Rekenkamer dat hij een "masterplan" heeft geschreven om de basisvaardigheden op orde te brengen zonder heldere doelen te formuleren.
Deel bericht

Proef met 'meerurenbonus' start voor leerkrachten die meer werken

17.05.23
Elf scholenkoepels, met circa tweehonderd aangesloten scholen, gaan in samenwerking met het ministerie van Onderwijs beginnen aan een proef waarbij leraren een extraatje krijgen wanneer zij meer uren gaan werken. Uiteindelijk moet de meerurenbonus een middel worden dat alle scholen kunnen inzetten in strijd tegen het lerarentekort.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)