Webinar | Doorontwikkeling naar een lerende organisatie

18.05.23
Is jouw school of jouw stichting een lerende organisatie? Waarom is het belangrijk om een lerende organisatie te zijn? Welke interventies kun je doen als teamleider, schoolleider, beleidsadviseur of bestuurders om de ontwikkeling naar een lerende organisatie te bevorderen? En hoe maak je daar tijd voor als je te maken hebt met een lerarentekort en met de hectiek van alle dag?
Deel bericht

Alweer kleine basisschool na de zomer dicht: "Droevig, maar helpt wel tegen lerarentekort"

18.05.23
Basisschool De Springplank in de buurt van het Erasmuspark sluit de deuren na de zomervakantie. De school is met iets meer dan 140 leerlingen te klein om te blijven bestaan. Het is de derde school van stichting KBA Nw West die in een jaar sluit. De vraag speelt al langer: wat moet er gebeuren met de kleine basisscholen? Het intieme karakter aan de ene kant staat tegenover het lerarentekort dat er niet kleiner door wordt.
Deel bericht

De 5 voorwaarden voor digitale inclusie in het onderwijs

18.05.23
Ieder kind en iedere jongere heeft recht op goed onderwijs. Inclusief onderwijs wil zeggen dat elke leerling en student mee kan doen en erbij hoort. Dus ook leerlingen met specifieke ondersteuningsbehoeften, zoals bij een beperking, mentale problemen, ziekte, een moeilijke thuissituatie of een achtergrond als nieuwkomer. In dit artikel beschrijven we aan welke vijf voorwaarden uw school moet voldoen om te komen tot digitale inclusie.
Deel bericht

Blog | Helaas (b)lijkt het te kloppen

18.05.23
Hoeveel bewijs hebben wij hier in Nederland nodig om te zien dat op filosofie en ideologie gebaseerd kind-leidend ‘progressief’ onderwijs eigenlijk kind-lijdend is?
Deel bericht

PO-Raad wil duidelijkheid financiering basisvaardigheden

18.05.23
Er komt in 2024 een nieuwe subsidieregeling voor het versterken van de basisvaardigheden, dit blijkt uit de Kamerbrief van minister Dennis Wiersma over de voortgang en doelen van het Masterplan. De PO-Raad deelt de ambitie om de basisvaardigheden te versterken maar is kritisch op de manier waarop.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)