Wiersma: ‘Kwalijk dat foute informatie is verspreid over Lentekriebels’

07.06.23
Het is kwalijk dat zowel in de Tweede Kamer als online bewust onjuiste informatie is verspreid over de Week van de Lentekriebels. Dat meldt onderwijsminister Dennis Wiersma in antwoord op […]
Deel bericht

Petitie tegen Hanky Panky Shanghai

07.06.23
Stichting Asian Raisins is een online petitie tegen het liedje Hanky Panky Shanghai begonnen. De stichting noemt vindt dit liedje racistisch. Het zou daarom moeten verdwijnen.
Deel bericht

Raad: allemaal aan de bak voor welzijn kind bij vechtscheiding

07.06.23
Kinderen van wie de ouders in een vechtscheiding liggen, mogen niet ook nog eens het slachtoffer worden van de problemen in jeugdhulp en -bescherming. Dat zegt de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). Het zou om zesduizend kinderen per jaar gaan die in een dergelijke situatie belanden.
Deel bericht

Minister Wiersma keurt aanvraag goed van 31 nieuwe scholen

07.06.23
Onderwijsminister Dennis Wiersma heeft de aanvragen voor 31 nieuwe scholen goedgekeurd, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. In de meeste gevallen (22 scholen) gaat het om aanvragen van al bestaande schoolbesturen, die bijvoorbeeld een vestiging zelfstandig verder willen laten gaan. De nieuwe scholen mogen in augustus 2024 hun deuren openen.
Deel bericht

Sociale robots helpen bij sociaal-emotionele vaardigheden

07.06.23
In hoeverre kunnen sociale robots helpen bij het reguleren van sociaal-emotionele vaardigheden op school? De school is immers een plek waar emotionele veiligheid belangrijk is. Waar moeten professionals rekening mee houden als zij robots inzetten? Wij spraken met 2 experts van verschillende soorten basisscholen die sociale robots inzetten als hulpmiddel.
Deel bericht

'Kleinschalige, particuliere scholen steeds populairder'

07.06.23
Ondanks de vaak hoge kosten van particuliere, kleinschaligere scholen kiezen ouders steeds vaker voor deze alternatieven in plaats van voor regulier onderwijs. De scholen schieten als paddestoelen uit de grond, door de hoge vraag naar deze alternatieve vorm van onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)