Succescriteria formuleren en gebruiken

08.06.23
Succescriteria helpen om leerdoelen of leeruitkomsten te verduidelijken. Ze helpen leerlingen en studenten om kwaliteitsbesef te ontwikkelen, oftewel het eigen werk en dat van anderen te evalueren. Een waardevolle toevoeging dus, al worden succescriteria ook vaak verkeerd gebruikt, met checklists en overvolle rubrics tot gevolg. Hoe formuleer je nu succescriteria?
Deel bericht

Omgaan met signalen van een onveilige thuissituatie

08.06.23
Als onderwijsprofessional heb je intensief contact met de leerlingen in jouw klas. Behalve dat hun welbevinden op school je bezighoudt, ben je ook alert op hoe zij zich voelen buiten de muren van de school. Kinderen zijn een heel groot deel van hun opgroeiende leven op school. Als het thuis niet goed gaat of zelfs onveilig is, ben jij vaak een van de eersten die dat opmerkt.
Deel bericht

Hoe realistisch is inclusief onderwijs in Nederland? Vier experts aan het woord.

08.06.23
Het is de bedoeling dat in de toekomst alle kinderen samen naar dezelfde scholen gaan, ook als ze een beperking hebben of moeilijk leren door bijvoorbeeld een ontwikkelingsachterstand of gedragsproblemen. Maar hoe realistisch is inclusief onderwijs in Nederland? Zijn ons onderwijssysteem en onze gebouwen er wel geschikt voor? HEVO gingen te rade bij 4 experts [...]
Deel bericht

Al het onderwijs onder één dak: Schiermonnikoog krijgt een nieuw leer- en ontwikkelcentrum

08.06.23
Schiermonnikoog krijgt een nieuw Leer- en Ontwikkelcentrum (LOC) voor kinderen van 0 tot 16 jaar. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond unaniem besloten.
Deel bericht

Minister stelt Zuid-Nederland gerust: eindtoets basisschool zit carnaval niet in de weg

08.06.23
De onrust in Zuid-Nederland over de doorstroomtoetsen in het basisonderwijs en de viering van carnaval is niet nodig. Volgens minister Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) kunnen de toetsen worden afgenomen in de dagen voor carnaval. Eerdere mededelingen van het ministerie hierover noemt hij ongelukkig.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)