Privacywaakhond maakt zich zorgen over AI-chatbot gericht op kinderen

14.09.23
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een techbedrijf om duidelijkheid gevraagd over het gebruik van een chatbot in een app. Het bedrijf wordt niet bij naam genoemd, maar het gaat om een chatbot aangestuurd door AI (kunstmatige intelligentie) die populair is bij kinderen.
Deel bericht

Samengesteld gezin: samen bouwen aan een nieuw thuis

14.09.23
Samengestelde gezinnen komen steeds vaker voor, maar het samenvoegen van twee gezinnen is niet altijd eenvoudig. Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin? Sandra (47) en Hans (52) vormen inmiddels zo'n twee jaar een samengesteld gezin, samen met hun drie kinderen uit vorige relaties.
Deel bericht

Met het familiekwartet leren kinderen dat het niet bij iedereen thuis hetzelfde is

14.09.23
[EduAd] Door met elkaar te praten over hun thuissituatie leren kinderen elkaar beter kennen en begrijpen. Zo leren ze dat ieder gezin uniek is.
Deel bericht

Nulmeting Normenkader IBP: waar staat het funderend onderwijs met informatiebeveiliging?

14.09.23
Waar staan schoolbesturen in het funderend onderwijs op het gebied van informatiebeveiliging? Zijn zij goed voorbereid op een mogelijke cyberaanval? Of moet er nog een tandje bij? In een onafhankelijk en representatief onderzoek onder 15 schoolbesturen (met samen 80.000 leerlingen) is gekeken waar zij staan ten opzichte van het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy Funderend Onderwijs.
Deel bericht

Nederlands was een hobbel, maar Syrische Mohammad kan hier straks weer lesgeven

14.09.23
De Syrische Mohammad Alshikh (40) woont nu zes jaar in Nederland. In Syriƫ was hij leraar, maar omdat hij geen Nederlands spreekt kon hij dat hier niet voortzetten. Voor zogenoemde 'nieuwkomersleerkrachten' hebben nieuwkomersscholen en de UvA sinds een jaar een project om hen bij te scholen.
Deel bericht

Webinar | Van groep 8 naar de brugklas

14.09.23
Je kind maakt volgend schooljaar de overstap van de basisschool naar de middelbare school. Dit is een spannende verandering waarbij er veel op jou en je kind afkomt. Dit schooljaar vinden er verschillende veranderingen plaats rondom de eindtoets. In onze webinar kun je al je vragen hierover stellen aan onze thema-adviseurs.
Deel bericht

Gratis lesmateriaal Week tegen Pesten

14.09.23
[EduAd] Voor alle basisscholen; een gratis katern voor deze belangrijk week! Van Kwink, de methode voor sociaal-emotioneel leren. Met tien opdrachten per bouw inclusief een poster, opdrachten, werkbladen, filmpjes en energizers!
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)