Basisschooljuf gaat stiekem met klas naar de Efteling en wordt ontslagen

15.09.23
Een basisschooljuf die met haar klas een dagje naar de Efteling ging, is daar terecht voor ontslagen. Dat heeft de rechtbank van Amsterdam bepaald. De docent vocht het ontslag aan omdat het uitje volgens haar goed bedoeld was. Het leek haar leuk om de kinderen, 'veelal uit kansarme gezinnen', te verrassen met het dagje pretpark.
Deel bericht

Vijf vragen aan de directeur van de school waar kinderen lezen wél leuk vinden

15.09.23
Toen Eva Naaijkens 7 jaar geleden de Alan Turingschool in hartje Amsterdam overnam, gooide ze begrijpend lezen meteen uit het rooster. Het vak vergrootte namelijk het leesplezier van kinderen niet volgens haar lerarenteam, en taalvaardiger werden ze er óok niet van. Hoe bevalt haar ingreep? En: wat zijn de resultaten?
Deel bericht

Dreigingsbeeld Funderend Onderwijs brengt relevante en actuele dreigingen in kaart

15.09.23
Om actuele cyberdreigingen voor scholen het hoofd te bieden, is het belangrijk om een digitaal veilige omgeving voor alle leerlingen te realiseren en de dreigingen en risico’s te adresseren. Met de publicatie Dreigingsbeeld Funderend Onderwijs wil Kennisnet schoolbesturen ondersteunen bij het in beeld krijgen van de dreigingen en risico’s voor je schoolorganisatie.
Deel bericht

Krapte op arbeidsmarkt is ook voor het nieuwe kabinet een groot probleem

15.09.23
Het nieuwe kabinet staat straks voor een grote uitdaging: een oplossing vinden voor de krapte op de arbeidsmarkt. De personeelstekorten in sectoren als de zorg, het onderwijs en de techniek zijn enorm en dat blijft voorlopig zo.
Deel bericht

‘Zelf de regie pakken, vergroot het werkplezier’

15.09.23
Meer zeggenschap voor leraren klinkt mooi, maar in de praktijk komt het er maar niet van. Vijf jaar na de wettelijke verplichting lijkt het professioneel statuut een stille dood te sterven. De AOb wil het nieuw leven in blazen.
Deel bericht

Gouden Boek voor Dummie de mummie en de gouden scarabee

15.09.23
Tosca Menten ontving een Gouden Boek voor Dummie de mummie en de gouden scarabee. Van het kinderboek, verschenen bij Van Goor, zijn meer dan 75.000 exemplaren verkocht. Genoeg voor de gouden status binnen het genre kinderboeken.
Deel bericht

Is carnaval op de basisschool gered? Minister wil in gesprek

15.09.23
Onderwijsminister Mariëlle Paul gaat in gesprek met betrokkenen over de doorstroomtoets op de basisschool en carnaval. Een meerderheid van de Tweede Kamer zei maandag dat scholen in carnavalsregio's extra tijd moeten krijgen om die toets in te plannen, zodat de viering van carnaval niet in het geding komt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)