Verkiezing Onderwijsboek van het Jaar 2023

29.02.24
In 2023 verschenen weer veel interessante, relevante en waardevolle onderwijsboeken. Welk boek was voor jou het meest van meerwaarde? Wat vond jij hét onderwijsboek van 2023? De LBBO organiseert opnieuw de Verkiezing van het Onderwijsboek van het Jaar. Stem ook!
Deel bericht

Willy Wonka-beleving blijkt gigantische flop: woedende ouders eisen geld terug

29.02.24
Wat een prachtige themabeleving had moeten worden, is uitgelopen op een triest tafereel met woedende klanten. In de Schotse stad Glasgow opende afgelopen weekend de attractie Willy's Chocolate Experience, geïnspireerd op Willy Wonka en Charlie and the Chocolate Factory. De initiatiefnemers beloofden een magische wereld vol fantasierijke decors en speciale effecten.
Deel bericht

Levensbeschouwing | Hemel en Aarde

29.02.24
[EduAd] Van alle dingen die je leert op de basisschool, is leren wie je bent en hoe je je verhoudt ten opzichte de wereld om je heen, het belangrijkst. Dat kan met lessen levensbeschouwing van Hemel en Aarde. Probeer een proefles!
Deel bericht

Blog | Leren van meerkeuzetoetsen?

29.02.24
De Amerikaanse komiek Rodney Dangerfield was bekend om zijn uitspraak ‘Ik krijg geen respect.’ Meestal gevolgd door iets als: “Mijn hond blijft blaffen bij de voordeur. Hij wil niet naar buiten. Hij wil dat ik wegga.” Zo is het ook met meerkeuzevragen (MK-vragen). Ze krijgen geen respect.
Deel bericht

VN slaan alarm over wereldwijde lerarentekorten en roepen op tot actie

29.02.24
Zorg voor concurrerende salarissen, regel inspraak van leraren op onderwijsbeleid, stop met het geven van korte contracten en bescherm de professionele autonomie van docenten. Daarvoor pleiten de Verenigde Naties (VN), die lidstaten oproepen tot actie vanwege de wereldwijde lerarentekorten.
Deel bericht

Voorlezen als tandenpoetsen

29.02.24
Kunnen gedragswetenschappers bijdragen aan de effectiviteit van ouderprogramma’s? Ja, zegt het NRO, dat het Pageturner-programma als kansrijke interventie selecteerde.
Deel bericht

Afscheidscadeau | Mijn schooltijd 2016-2024

29.02.24
[EduAd] Afscheidscadeau voor groep 8. Een prachtig aandenken met het wereldnieuws, hypes en sport uit hun acht basisschooljaren. Voor- en achter in het boek is ruimte voor eigen foto’s en herinneringen!
Deel bericht

Toolbox Mediaopvoeding

29.02.24
Zowel ouders als beroepskrachten hebben veel vragen over het mediagebruik van kinderen. Om professionals die werken met ouders te ondersteunen bij het mediawijs maken van kinderen ontwikkelde het Nederlands Jeugdinstituut de Toolbox Mediaopvoeding.
Deel bericht

‘Bijscholing onder leraren niet gangbaar’

29.02.24
'Bij veel beroepen is het volstrekt normaal om je te laten bijscholen, kijk naar farmaceuten of advocaten. Maar bij leraren is dat niet gangbaar.' Dat zegt emeritus-hoogleraar Cor Aarnoutse in een interview over de teruglopende geletterdheid van leerlingen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)