Europapa van Joost Klein nu al best bekeken Eurovisie 2024-inzending op YouTube

01.03.24
Na het onthullen van zijn liedje voor het Eurovisiesongfestival, gaat Joost Klein als een speer op grote platformen zoals YouTube en Spotify. 'Europapa' is binnen een dag al de best bekeken Eurovisie 2024-inzending op YouTube.
Deel bericht

Amerikaanse overheid kan bij e-mail van Nederlandse overheden en kritieke bedrijven

01.03.24
Nederlandse overheden, zogenoemde "vitale" bedrijven, scholen en in mindere mate zorginstellingen besteden hun maildiensten op grote schaal uit aan Amerikaanse bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS naar het cloudgebruik van ruim 20.000 bedrijven, organisaties en overheden.
Deel bericht

Als man voor de kleuterklas? Voor Daniël is het een bewuste keuze: 'Ligt mij veel meer dan bovenbouw'

01.03.24
Een meerderheid van de Tweede Kamer wil meer mannelijke docenten op basisscholen. Bij een man voor de klas, wordt al snel aan de bovenbouw gedacht, maar Daniël Baarslag kiest voor de kleuterklas. "Ben de enige man voor deze jonge groep."
Deel bericht

Blog | We bevinden ons al jaren in een leescrisis. Effectief leesonderwijs biedt de oplossing.

01.03.24
Emeritus hoogleraar Cor Aarnoutse werd onlangs geinterviewd in de Volkskrant over de problemen rond begrijpend lezen. In het interview was geen aandacht voor het technisch lezen. Recent Amerikaans onderzoek toont aan dat de belangrijkste knelpunten bij begrijpend lezen volgens de leraren zijn dat 71% van de leerlingen beschikt over een onvoldoende woordenschat om de tekst te begrijpen en 68% van de leerlingen [...]
Deel bericht

Online Escape Rooms

01.03.24
[EduAd] De leukste en makkelijkste manier om 21ste eeuwse vaardigheden toe te passen. Aansluitend bij je lessen. De achterblijver wordt nu een held. De alleskunner krijgt eindelijk een uitdaging. Gebruikt door meer dan 20.000 leerkrachten. Nieuw: methodekoppelingen!
Deel bericht

Motie voor meer mannen

01.03.24
De ChristenUnie in de Tweede Kamer komt met een motie waarin de regering wordt opgeroepen om meer mannen voor de klas te krijgen. De motie komt van Kamerlid Don Ceder, die zich hier al langere tijd hard voor maakt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)