Kamer wil wederom pabo opsplitsen en opleidingseisen verlagen

28.03.24
De minister vindt het geen verstandig plan en de sector wil het niet, maar er lijkt wederom een Kamermeerderheid te zijn voor het opsplitsen van de pabo in trajecten voor het jonge en het oudere kind. Veel partijen denken dat dit de opleiding aantrekkelijker maakt voor met name mannelijke studenten die geen zin hebben om les te geven aan kleuters.
Deel bericht

Komt de oplossing voor het lerarentekort uit Twente? ‘Sta voor de klas’ werkt aan een schaalbare oplossing

28.03.24
Een fotograaf, tv-regisseur of fitnessinstructeur als leraar op de basisschool. Josine van Ulden gelooft heilig dat gastdocenten op grote schaal het lerarentekort kunnen oplossen, mits vraag en aanbod goed worden georganiseerd. Met haar onlineplatform Sta voor de klas, een soort datingsite voor scholen en gastdocenten, weet ze inmiddels klassen in heel Twente (en daarbuiten) uit de brand te helpen.
Deel bericht

Kindje is nog niet geboren en staat al op wachtlijst voor opvang en zwemles

28.03.24
Een kindje op komst, ultiem geluk voor veel koppels. Maar voor je wegdrijft op een roze wolk, volgt hier een advies: kom op tijd in actie! Bij de kraamzorg, kinderopvang en de zwemles zijn de wachttijden lang. "Wij schreven ons al in bij de opvang toen ik nog zwanger moest worden."
Deel bericht

Onderwijsexperts zijn plannetjes Tweede Kamer zat: 'Focus op de basis'

28.03.24
"Geen week van het Geld" of andere aparte projecten, "geen verplicht schoolzwemmen" en ook "geen moestuin". In de hoorzitting 'Lees- en Taalvaardigheid' in de Tweede Kamer is de boodschap van de uitgenodigde deskundigen glashelder: focus, kies en 'stop met de overbelasting van de leraren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)