Blog | Jochem

29.03.24
Jochem was 10 jaar en zat in groep 6 van de basisschool toen hij werd aangemeld voor de plusklas. Het ging met Jochem niet goed op school. Een schorsing dreigde. Jochem had woede-aanvallen en was in zijn gedrag tegendraads, hij voerde nauwelijks nog iets uit op school. De leerkrachten konden niet veel meer met hem beginnen.
Deel bericht

Openbaar Ministerie wil ontslag bestuur Islamitische School Amsterdam afdwingen

29.03.24
Het Openbaar Ministerie wil via een rechterlijke procedure het bestuur van de Stichting Islamitische School Amsterdam (ISA) ontslaan. Het OM heeft daarvoor een verzoekschrift bij de rechtbank ingediend. Daarin wordt onmiddellijk ontslag en schorsing van het bestuur gevraagd.
Deel bericht

Scholenkoepel Tabijn gaat ouders vragen naar vaccinatie

29.03.24
Scholenkoepel Tabijn, waar scholen als Helmgras, Cunera, Visser 't Hooft en Paulusburcht onder vallen, gaan ouders van nieuwe leerlingen vragen of hun kind is gevaccineerd. Op die manier wil de scholengroep verantwoordelijkheid nemen "om het risico op een onnodige uitbraak" van mazelen of kinkhoest te verlagen. De Volkskrant schrijft daar vrijdag over.
Deel bericht

Lerarenbeurs komend schooljaar verlengd en verhoogd

29.03.24
Ook volgend schooljaar kunnen leraren en docenten die een opleiding willen volgen aan een hogeschool of universiteit, gebruik maken van de lerarenbeurs. Daarvoor reserveert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in totaal bijna € 65 miljoen, ruim € 2 miljoen meer dan voor dit schooljaar beschikbaar was.
Deel bericht

‘Kinderen zitten nu soms twee dagen op rij thuis’

29.03.24
Het onderwijs staat voor enorme uitdagingen door het aanhoudende personeelstekort. Sommige scholen zijn wegens het tekort al overgegaan op een 4-weekse schoolweek. Een lerares in het speciaal basisonderwijs deelt anoniem haar verhaal met het CNV: ‘We werken structureel over en gaan er letterlijk aan onderdoor. Het kan zo niet meer.’
Deel bericht

Schoolkat maakt van de klas een huiskamer

29.03.24
Schoolkatten vervullen op sommige scholen een pedagogische en didactische rol. Wie wil er boven de tafel nog ruzie maken als er onder tafel een kat loopt die geaaid wil worden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)