Week van de Opvoeding 7 tot en met 13 oktober 2024

23.05.24
In 2024 organiseert het Nederlands Jeugdinstituut van 7 tot en met 13 oktober weer de Week van de Opvoeding. De Week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals. Dit jaar is het thema 'Opvoedhelden'. Dit zijn medeopvoeders die een belangrijke rol spelen voor een kind, jongere of ouder.
Deel bericht

Lale Gül vindt het belachelijk dat de belastingbetaler religieus onderwijs financiert

23.05.24
Op een islamitische school moeten meiden vanaf groep zes een hoofddoek dragen, vertelt Lale Gül in MISCHA!. "Je staat seksisme toe in het onderwijs, dat door de belastingbetaler gefinancierd wordt. Het moet niet gekker worden."
Deel bericht

Ouders doen aangifte van misbruik op basisschool Den Haag

23.05.24
Op een basisschool in Den Haag is grote onrust ontstaan nadat ouders van een 5-jarige leerling aangifte hebben gedaan van misbruik. Dat zou vorige week hebben plaatsgevonden op de school.
Deel bericht

Fedde Ebbing uit Kollumersweach kroont zich tot Nationaal Voorleeskampioen

23.05.24
Woensdagmiddag 22 mei vond de 31e landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd plaats in TivoliVredenburg in Utrecht. Tijdens deze spannende middag toonden twaalf provinciale voorleeskampioenen hun voorleestalent in een poging om de felbegeerde titel van De Nationale Voorleeskampioen te bemachtigen. Na een reeks indrukwekkende voordrachten werd Fedde Ebbing van CBS de Stapstien uit Kollumersweach uitgeroepen tot winnaar.
Deel bericht

AOb lokt nieuwe leden met kaart betaalde stages

23.05.24
De Algemene Onderwijsbond (AOb) laat op een kaart zien welke scholen betaalde stages aanbieden. Dit is onderdeel van een campagne van de vakbond: de AOb wil dat alle onderwijsstagiairs een vergoeding krijgen van € 750 bruto per maand.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)