Aan de slag met… de Europese Parlementsverkiezing!

24.05.24
Deze Aan de slag met…– gaat over de Europese Parlementsverkiezing die op donderdag 6 juni plaatsvindt. In aanloop naar deze verkiezing heeft ProDemos lesmateriaal ontwikkeld over de Europese Unie dat geschikt is voor de bovenbouw van het primair onderwijs, zoals een EU-schoolplaat die we hebben gemaakt met SchoolTV.
Deel bericht

Video | De Letterdoes: een gezonde school 'all inclusive'

24.05.24
In 2015 ging de proefperiode van de Gezonde Basisscholen van de Toekomst van start, met als doel gezondheid en gezond gedrag integraal te maken binnen het basisonderwijs. Wetenschappelijk onderzoek door de Universiteit Maastricht heeft nu aangetoond dat de aanpak effectief is, met verbeteringen in BMI, buikomvang, voedingspatronen en welbevinden van de leerlingen.
Deel bericht

‘Bewezen effectief onderwijs? Wat betekent dat eigenlijk?’

24.05.24
De nieuwe coalitiepartijen willen het onderwijs herstellen met onderwijsmethodes die ‘bewezen effectief’ zijn. Ze zouden er echter goed aan doen om niet te stellig te zijn over de beloften van zulke ‘bewezen effectieve aanpakken’, schrijft Fontys-lector Rutger van de Sande. “Het ontbreekt aan onderzoeksbevindingen om pleidooien in die richting te ondersteunen.
Deel bericht

Funderend onderwijs moet bijna half miljard inleveren

24.05.24
Het beoogde rechtse kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB gaat voor bijna een half miljard euro bezuinigen op het primair en voortgezet onderwijs. Dat blijkt uit de budgettaire bijlage bij het hoofdlijnenakkoord.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)