Opinie | Onderwijs besteedt geld niet goed

01.12.17
De leerkrachten van het basisonderwijs gaan weer staken om meer salaris. Er wordt met een grote beschuldigende vinger naar de overheid gewezen. Maar is die vinger wel terecht? Allereerst zou eens heel goed naar de geldstromen binnen het onderwijs gekeken moeten worden.
Deel bericht

OCW: Stakende leraren doorbetalen mag

01.12.17
Het ministerie van OCW zal niet korten op de bekostiging als schoolbesturen werknemers doorbetalen als die op 12 december meedoen aan de mogelijke volgende staking voor meer geld en minder werkdruk in het primair onderwijs. Dat bevestigt het ministerie tegenover VOS/ABB.
Deel bericht

Bakenen scholen en leerkrachten hun terrein wel zorgvuldig genoeg af?

01.12.17
Bakenen scholen en leerkrachten hun terrein wel zorgvuldig genoeg af? Met de komst van social media is het makkelijk geworden om ouders “even snel” op de hoogte te houden van de vorderingen van hun kind op school. Maatschappelijke problemen worden op het bord van scholen gelegd. Maar halen scholen zich niet onnodig veel extra taken op de hals?
Deel bericht

Onderwijsinspectie: Extra geld ging wel degelijk naar leraren

01.12.17
Schoolbesturen hebben meer dan het volledige bedrag van het Nationaal Onderwijsakkoord (NOA) besteed aan personeel. Daarmee hebben ze ruim zesduizend voltijdsleraren kunnen aannemen of in dienst kunnen houden. Dat blijkt uit de Financiële staat van het Onderwijs 2016, die de Inspectie van het Onderwijs donderdag publiceerde.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)