Maatregelen tegen lerarentekort blijven keihard nodig

04.12.17
Het primair onderwijs heeft in 2027 een tekort van 11.000 leraren. Dat blijkt uit nieuwe ramingen bij de rapportages over de aanpak van het lerarentekort en de voortgang van de lerarenagenda.
Deel bericht

Weinig discussie op basisscholen over Zwarte Piet

04.12.17
Op het merendeel van de basisscholen is weinig discussie geweest over zwarte pieten bij de viering van het sinterklaasfeest. In een onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek & Advies zegt 80 procent van 400 basisschooldirecteuren dat het soort piet dat Sinterklaas vergezelt binnen het schoolteam geen punt van discussie is geweest.
Deel bericht

Oproep aan politiek: ‘Schrap de doelmatigheidskorting voor het hele onderwijs’

04.12.17
Schrap de doelmatigheidskorting oplopend naar 183 miljoen voor onderwijs. Dat is de oproep in een brief aan de onderwijswoordvoerders van de Tweede Kamer van de Stichting van het Onderwijs, het platform van alle werkgevers- en werknemersorganisaties in het onderwijs.
Deel bericht

Basisscholen op ramkoers met ministerie over geldtekorten

04.12.17
De Tweede Kamer buigt zich deze week over de Onderwijsbegroting. Heet hangijzer is de financiering van basisscholen. Een nieuwe lerarenstaking hangt in de lucht.
Deel bericht

'In 2022 groot personeelstekort in techniek, zorg en onderwijs'

04.12.17
Werkgevers in de techniek, de zorg en het onderwijs zullen de komende jaren moeite hebben om genoeg personeel te vinden. Vooral in de techniek ontstaat een groot tekort, voorspelt het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit van Maastricht.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)