Weblog: Wanneer ben je te rijk als school?

05.09.19
Publiek geld voor onderwijs moet maximaal aan dat onderwijs besteed worden, daar is iedereen het over eens. Te hoge financiële reserves aanhouden zonder doel past daar niet bij. De inspectie doet dit najaar een onderzoek naar de rijkdom van schoolbesturen. Aan de hand hiervan proberen we richtlijnen op te stellen voor wat een redelijk vermogen is.
Deel bericht

Primair onderwijs wil van fusietoets af, en wel hierom

05.09.19
Het primair onderwijs wil het al jaren en heeft het kabinet aan haar zijde. Minister Slob wil de fusietoets helemaal afschaffen. Zijn wetsvoorstel dat dit moet regelen, is donderdag onderwerp van gesprek in de Tweede Kamer. In aanloop naar die wetswijziging, geldt sinds 1 augustus 2018 voor po en vo alvast een lichtere, procedurele, toets.
Deel bericht

Vier grote steden willen meer geld van Rijk voor basisonderwijs

05.09.19
De onderwijswethouders van de vier grote steden stellen voor een grotestedenbonus in te voeren voor leerkrachten die ervoor kiezen in de stad te werken, omdat de tekorten daar het grootst zijn. Naast de maatregelen van het Rijk hebben de grote steden zelf ook miljoenen euro’s uitgetrokken om het lerarentekort te bestrijden. Ze verstrekken parkeervergunningen en verlenen voorrang op woningen
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)