Geen vierdaagse schoolweek meer op Zaanse basisschool, wel grotere klassen

03.09.19
Met veel kunst en vliegwerk is het gelukt om voldoende vaste leerkrachten te vinden voor basisschool de Tamarinde. De school met twee vestigingen in Zaandam, waarvan één in een achterstandswijk, kwam vorig schooljaar in het nieuws omdat een groep ouders, onder leiding van Jeroen de Glas, zich tegen de vierdaagse schoolweek verzetten.
Deel bericht

Dankzij drie konijnen en een keuken ervaren deze leerkrachten veel minder werkdruk

03.09.19
Konijnen, kippen, een keuken: daaraan spendeerde basisschool de Werf in Amersfoort het extra geld voor de werkdrukvermindering. Het docententeam bloeide op. Het gaat om autonomie, dat is een kernbehoefte. Leerkrachten worden niet per se gelukkig van meer handen in de klas. Ik wilde niet naar de knelpunten kijken, maar naar wat ons plezier geeft. Mijn doel was werkpleziervergroting.
Deel bericht

Werkdrukaanpak werkt, doorpakken nu nodig

03.09.19
De meeste schoolteams hebben hun plannen om werkdruk aan te pakken met succes kunnen uitvoeren. Onder verantwoordelijkheid van het schoolbestuur kregen de teams een rol in de aanpak van hun eigen werkdruk. Met het akkoord kwam het afgelopen schooljaar 237 miljoen euro extra beschikbaar, ofwel 155 euro per leerling.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)