Spanje wil deels doorgaan met onderwijs op afstand

07.05.20
De scholen in Spanje zouden moeten doorgaan met een combinatie van onderwijs op locatie en onderwijs op afstand zolang er geen coronavaccin beschikbaar is.
Deel bericht

School en kinderopvang als partners: ‘Wij beslissen samen hoe we weer open gaan’

07.05.20
De scholen van ATO-Scholenkring in ’s Hertogenbosch beslissen allemaal zelf, samen met hun kinderopvangpartner, hoe ze onderwijs en opvang straks gaan hervatten. Op de meeste locaties zijn de knopen al doorgehakt.
Deel bericht

Personeel basisonderwijs kan zich nu al laten testen

07.05.20
Leraren en ondersteuners in het basisonderwijs met klachten die op COVID-19 kunnen wijzen, kunnen vanaf vandaag al worden getest door de GGD. Ook kunnen hele schoolklassen worden getest als een ‘ongebruikelijk aantal’ leerlingen klachten heeft. Verder worden desinfecterende handgels voor kinderen afgeraden en mogen scholen nieuwe kleuters niet weigeren.
Deel bericht

Alle hens aan dek voor opening basisonderwijs op 11 mei

07.05.20
Op maandag 11 mei gaan de basisscholen weer open. Voor die tijd moeten scholen talloze zaken geregeld hebben. Op welke dagen gaan we lessen geven? Hoe zorgen we voor eenrichtingsverkeer in de gangen? Is er voldoende desinfecteermiddel en waar halen we plexiglas vandaan? Voor veel onderwijspersoneel is het de drukste meivakantie ooit.
Deel bericht

93 procent van de leerkrachten weer voor de klas

07.05.20
93 procent van de basisschoolleerkrachten staat vanaf 11 mei weer voor de klas. 4 procent gaat niet lesgeven en 3 procent twijfelt nog. Dat blijkt uit een onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek & Advies en het AD onder 1.250 leerkrachten.
Deel bericht

Vakantie? Nee, basisonderwijs in Twente is druk met zichzelf opnieuw uitvinden

07.05.20
Meivakantie? Niets van te merken op de basisscholen. Duizend-en-een dingen worden geregeld voor het ‘1,5 meteronderwijs’ dat maandag begint. Is er handgel? Hoe maak je zones op het plein? Dat is nog simpel. Meer ingewikkeld: leerlingen die niet mogen komen. Of leerkrachten die niet durven.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)