Blog | Hoe actieonderzoek je kan helpen bij afstandsonderwijs

09.05.20
De afgelopen periode hebben de meeste leraren op de een of andere wijze ervaring moeten  opdoen met afstandsonderwijs. Nu de basisscholen weer voor een deel open gaan zal het onderwijs een mengvorm worden van gewoon lesgeven en e-learning; men spreekt dan ook van blended learning. De ...
Deel bericht

Schoolleider: 'Het wordt echt kiss & ride maandag bij het hek'

09.05.20
Een welkomstbanner op het schoolplein, desinfectiepompjes en gemarkeerde looprichtingen in de gebouwen. Scholen zijn klaar om maandag na acht weken hun deuren weer voor alle leerlingen te openen. Maar het moet wel met halve groepen.
Deel bericht

Scholen beginnen weer: 'Evident dat sommigen achterstand hebben'

09.05.20
"Lekker lesgeven. Ieders handen jeuken om dat weer te gaan doen", zegt Bart Vervoort, directeur van basisschool De Bijlmerhorst in Amsterdam-Zuidoost. De grote vraag is of de kinderen veel achterstand hebben opgelopen na al die weken thuisonderwijs.
Deel bericht

De vijf lessen na acht weken thuisonderwijs

09.05.20
Wilde de digitalisering van het onderwijs jarenlang niet echt op gang komen, door de coronacrisis moesten scholen noodgedwongen opeens héél snel handelen. Zelfs leraren die tot voor kort al bang waren voor het digibord moesten aan de slag met digitaal lesmateriaal en videogesprekken. Zo zorgde het coronavirus voor een stroomversnelling van lange processen waar eerst vooral over vergaderd werd.
Deel bericht

Scholen worstelen: hoe moeten kinderen maandag terug?

09.05.20
Kinderopvangorganisaties en het basisonderwijs worstelen met de manier waarop ze de kinderen maandag ontvangen. ,,We kunnen niet leunen op een draaiboek dat al klaarligt.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)