VO | Didy Pijpker uit Siddeburen is 'Leraar van het jaar'

07.10.17
Docente Didy Pijpker van het Eemsdeltacollege in Siddeburen is zaterdagmiddag uitgeroepen tot 'Leraar van het jaar' in de categorie voortgezet onderwijs.
Deel bericht

(V)SO | Christa Rietberg uitgeroepen tot Leraar van het Jaar

07.10.17
Christa Rietberg, gymdocent op de Aventurijn in Almere, heeft zaterdag de prijs Leraar van het Jaar gewonnen. Ze kreeg de onderscheiding binnen de categorie Speciaal Onderwijs/ Voortgezet Speciaal Onderwijs.
Deel bericht

Opinie | De Nachtwacht als pleister op onze identiteitscrisis

07.10.17
Als het aan de onderhandelaars van het toekomstige kabinet ligt, bezoeken alle scholieren onder schooltijd het Rijksmuseum. Marijn Cornelis van Cultuurschakel vindt het een slecht plan van vier vermoeide heren met een voorkeur voor de Randstad. En het staat ook haaks op het beleid van OCW.
Deel bericht

Hulpverleners gaan eerder ingrijpen bij veel spijbelen: Verzuim is een epidemie

07.10.17
Leerplichtambtenaren en hulpverleners gaan eerder ingrijpen als een leerling veel lessen mist. Door preventieve maatregelen hopen ze dat het schoolverzuim en het aantal thuiszitters afneemt.
Deel bericht

Apple viert EU Code Week met gratis programmeersessies

07.10.17
Het lesprogramma ‘Iedereen kan programmeren’ van Apple is geschikt voor leerkrachten, maar ook voor mensen van alle leeftijden die zelf willen leren programmeren. Het lesprogramma is beschikbaar voor basis- en voortgezet onderwijs en daarna.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)