Diploma’s zijn hopeloos achterhaald, zegt deze hoogleraar

10.10.17
In het onderwijs werk je continu naar een handjevol verplichte mijlpalen: een mooie score voor je citotoets, je middelbare schooldiploma, en misschien na jaren zwoegen ook nog een papiertje waarop staat dat je je studie hebt afgerond. Een spoedcursus onderwijsvernieuwing door Harold Bekkering.
Deel bericht

Cao-inzet voortgezet onderwijs: meer salaris en lesreductie

10.10.17
Een flinke salaristoename, een volwaardige dertiende maand, een forse lesreductie en beter hanteerbare groepen. Dat zijn de hoofdpunten uit de cao-inzet die de AOb de afgelopen weken afstemde met zijn leden.
Deel bericht

Regeerakkoord: belangrijkste punten op een rij

10.10.17
Het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en Christenunie heeft vanmiddag een regeerakkoord gepresenteerd met 1,5 miljard euro aan structurele investeringen in het onderwijs. Maar bij de extra middelen voor lerarensalarissen en werkdrukverlaging in het primair onderwijs schuilt er een addertje onder het gras.
Deel bericht

Zeker zeven scholen ontruimd na bommelding

10.10.17
In zeker zeven plaatsen in Nederland zijn vanmiddag scholen ontruimd omdat er een bommelding was binnengekomen. Het bleek in alle gevallen om vals alarm te gaan.
Deel bericht

De rekentoets verdwijnt op middelbare scholen

10.10.17
De rekentoets telt niet meer mee voor een diploma op middelbare scholen. Het kabinet Rutte III komt met een alternatief voor de toets, die uiterlijk in het schooljaar 2019-2020 ingevoerd zal worden.
Deel bericht

Maatregelen Rutte-III €1,5 miljard voor kennis en onderwijs

10.10.17
U vindt hier de paragraaf "Onderwijs en onderzoek" uit het regeerakkoord van Rutte-III.
Deel bericht

Montessori College Nijmegen belvrij

10.10.17
Het Montessori College in Nijmegen heeft de zoemer afgeschaft bij het begin en einde van de lessen. Leerlingen moeten zelf zorgen dat ze op tijd in de klas komen en pauze nemen. Lessen eindigen niet meer abrupt, omdat plotseling de schoolbel klinkt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)