Arie Slob wordt minister van Onderwijs

18.10.17
Het kabinet Rutte-3 krijgt vorm. Een voor een wordt bekend welke ministers er volgende week worden beëdigd door de koning. Voormalig ChristenUnie-leider Arie Slob wordt minister van Onderwijs.
Deel bericht

Begeleiding van beginnende docenten door oudere collega in de praktijk werkt

18.10.17
Verontrustende berichten over jonge docenten die voortijdig het onderwijs verlaten, leiden niet meteen tot actie van het onderwijsveld zoals ook docent  Martin Bootsma recent in een kritische blog[1] aangaf. Dat het anders kan en hoe dit in zijn werk gaat vertellen twee jonge docenten ...
Deel bericht

Beverwedstrijd – informaticawedstrijd

18.10.17
De Beverwedstrijd is een gratis informaticawedstrijd voor alle leerlingen uit groep 5, 6, 7 & 8 van de basisschool en klas 1 t/m 6 van het VO.
Deel bericht

Waarom de leraren wél een succeslobby voerden

18.10.17
Vrijwel geen enkele politieke partij wilde extra loon voor leraren. Toch lukte het lerarencollectief 'PO in Actie' om geld los te peuteren, door alle regels voor lobbyen aan de laars te lappen.
Deel bericht

'Twee tot drie meisjes per middelbare school slachtoffer loverboys'

18.10.17
Naar schatting zijn twee tot drie meisjes per middelbare school van 1000 leerlingen het slachtoffer van loverboys. Dat staat in een rapport van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel. Het aantal slachtoffers van mensenhandel is vijf keer hoger dan werd aangenomen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)