“De machinaties bij de Onderwijscoöperatie en de regiegroep Onderwijs2032”

27.10.17
De Onderwijscoöperatie (OC) kwam de afgelopen tijd in het nieuws over zijn voornaamste pijlers: het lerarenregister, de dubieuze verkiezingen van de deelnemersvergadering en zeer recent de afwijzing van leraar Jan van de Ven die unaniem door zijn collega’s als voorzitter was voorgedragen.
Deel bericht

Blockchain in het onderwijs

27.10.17
tel je voor, alle leerlingen beheren hun eigen administratie. Voor cijferlijsten zijn geen centrale databases meer nodig en diploma’s hoeven niet langer door DUO te worden gevalideerd. Klinkt onmogelijk? Met blockchain zou dit de toekomst kunnen zijn.
Deel bericht

'Ik mag in Nederland met dit kapsel gewoon naar school!'

27.10.17
Een jaartje naar het buitenland om daar naar school te gaan. Dat avontuur zag de 17-jarige Ivan Huerta Paredes uit Chili wel zitten. Zijn eerste keuze was Nederland en daar kwam hij ook terecht. In Hulst om precies te zijn. Hoewel er flink wat verschillen tussen Chili en Nederland zijn, heeft hij het hier erg naar zijn zin.
Deel bericht

Laten we het over de vakantie in het onderwijs hebben

27.10.17
Iedereen in het onderwijs vindt dat de werkdruk van zowel docenten als leerlingen te hoog is. Een groot deel van die werkdruk komt doordat we met een piekbelasting werken.
Deel bericht

6 november start de Week van Respect

27.10.17
Op maandag 6 november start de 12e editie van de nationale Week van Respect. In de Week stimuleren we jongeren om gezamenlijk te zorgen voor een inclusieve samenleving waarbij iedereen meedoet en lastige onderwerpen als religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie en altijd besproken kunnen worden.
Deel bericht

OCW stelt €2,4 miljoen euro beschikbaar voor lokale en regionale activiteiten

27.10.17
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap verstrekt een subsidie voor lokale en regionale activiteiten die bijdragen aan Gelijke Kansen in het onderwijs. Hier vind je meer informatie over de doelgroep, periode van aanvragen en andere belangrijke punten met betrekking tot de regeling.
Deel bericht

Nieuwe publicatie – Leren met AR/VR

27.10.17
Augmented Reality en Virtual Reality zijn technologieën die snel populairder worden. Door een extra laagje toe te voegen aan de werkelijkheid krijg je binnen het onderwijs ongekende mogelijkheden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)