Politie laat jongeren meedenken over maatschappelijke vraagstukken

10.01.18
De politie begint vandaag met het werven van jongeren die gaan meedenken over maatschappelijke vraagstukken. Ze kunnen zich aanmelden voor de jongerenraad, die komend voorjaar van start gaat. Het is de bedoeling dat de raad zo'n vijftien leden krijgt.
Deel bericht

Van meisje naar jongen: zo vertel je dat aan je klas

10.01.18
Gert Bekendam helpt sinds zijn pensionering scholieren bij hun coming-out als ze besloten hebben van geslacht te veranderen. „Mijn agenda is voller dan toen ik nog werkte.”
Deel bericht

Lerarenopleidingen krimpen en verdwijnen

10.01.18
Steeds minder leraren scholen zich bij middels een lerarenbeurs van OCW. Ook verdwijnt er steeds meer aanbod van duale lerarenopleidingen. In de praktijk blijkt het lastig om een baan als leraar met een studie te combineren, blijkt uit een onderwijsarbeidsmarkt onderzoek.
Deel bericht

'Stress houdt brein en lichaam in topconditie'

10.01.18
Gezonde stress is een bron van succes, kracht en mogelijkheden. Maar slecht gehanteerd veroorzaakt stress lichamelijke en psychische problemen. Op een goede manier met stress omgaan? Veerkracht speelt een essentiële rol, schrijft Theo Compernolle in zijn boek ‘Stress: Vriend en Vijand’.
Deel bericht

Leerling bepaalt zelf wat hij doet bij nieuwe onderwijsvorm Groevenbeek

10.01.18
De vmbo-afdeling van Christelijk College Groevenbeek in Ermelo gaat volgend schooljaar van start met een nieuw onderwijsconcept: Groevenbeek NEXT. In onderwijsland staat deze vorm van onderwijs ook wel bekend als ‘gepersonaliseerd leren’.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)