Decentraal onderwijsbeleid. Is dat wel een goed idee?

12.01.18
De Onderwijsraad pleit voor een grotere vrijheid voor gemeenten op onderwijsgebied. Bezint eer ge begint, waarschuwt Ronald Kox. Decentralisatie heeft de cultuureducatie bepaald geen goed gedaan. De kansenongelijkheid is er groter door geworden.
Deel bericht

Opinie | Na drie jaar matching is het tijd om in te grijpen

12.01.18
Na drie jaar matching is het tijd om in te grijpen, schrijft Jan Bart Dekker, vader van drie kinderen, van wie een via het oude systeem is geplaatst, een met het matching­systeem en een nu in groep 8 zit.
Deel bericht

Hoe komt het dat leerlingen het niet redden op hun school?

12.01.18
Hoe komt het dat leerlingen het niet redden op de school waar ze zitten? Dat ze een stapje terug moeten doen: van VWO naar havo of van havo naar vmbo?Is het de maatschappelijke druk alleen of heeft het ook te maken met de kwaliteit van het schooladvies?
Deel bericht

Te strakke planning speelt zakelijk Nederland parten

12.01.18
Werkend Nederland heeft moeite met de planning. Meer dan de helft van de werknemers (55 procent) kan zijn taken niet altijd binnen de beschikbare tijd uitvoeren. Ook valt op dat medewerkers de planning nauwelijks bespreken met hun manager.
Deel bericht

Alle scholen Den Haag moeten klimaatneutraal worden

12.01.18
Den Haag wil dat alle 230 schoolgebouwen vóór 2040 energieneutraal worden. Met een gezamenlijk vloeroppervlak van 600.000 m2 verbruiken de scholen (basis- en voortgezet onderwijs) nu zo'n 6 miljoen kubieke meter gas en 18 miljoen kilowattuur elektriciteit.
Deel bericht

Pesters populairder op middelbare school dan op de basisschool

12.01.18
Op de middelbare school zijn leerlingen die pesten populairder dan op de basisschool. Dit blijkt uit onderzoek van gedragswetenschapper Loes Pouwels onder meer dan 2000 middelbare scholieren en 500 basisscholieren. Ze promoveert op 18 januari aan de Radboud Universiteit.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)