Particulier onderwijs neemt vlucht

02.08.18
Het aantal particuliere scholen in Nederland blijft maar stijgen. In 2013 waren er nog 22 particuliere middelbare scholen, nu al 32. Ook het aantal particuliere basisscholen is afgelopen flink gestegen. Waren het er in 2017 nog 55, dit jaar is het aantal al opgelopen tot 64. Loek Schueler, voorzitter van CNV Onderwijs, maakt zich zorgen: 'Er ontstaat kans op ongelijkheid."
Deel bericht

Vanaf nu kun je zien of de leraar wel bevoegd is

02.08.18
Ondanks felle kritiek gaat het lerarenregister toch gewoon in. Daarmee wordt het voor ouders mogelijk om te zien hoe geschoold en bevoegd de leraar van hun kind is.Volgens Jan van de Ven, voorzitter van de vakbond PO in Actie, wordt het register op de verkeerde manier ingevlogen: 'Het lerarenregister is ooit als sluitstuk bedacht op een totale wet.'
Deel bericht

Veranderingen voor komend schooljaar (2018-2019)

02.08.18
Bij aanvang van het nieuwe schooljaar gaat een aantal wijzigingen in, waar leraren, scholen en leerlingen mee te maken (kunnen) krijgen. Bijvoorbeeld: Meer ruimte voor invalkrachten; Afwijken onderwijstijd; Nieuwe nevenvestiging;Fuseren makkelijker voor basis- en middelbare scholen; Schrappen grondslag voor diagnostische toetsen.
Deel bericht

Inspectie: klassen op entreeschool zijn te divers en nazorg moet beter

02.08.18
Er is steeds meer animo voor de entreeschool, de laagste beroepsopleiding van Nederland. Dat is goed nieuws, maar de samenstelling van de klassen wordt wel steeds gecompliceerder en diverser. En dat heeft volgens de Onderwijsinspectie gevolgen voor de kwaliteit van het onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)