NRC checkt: ‘Juist nu worden kinderen uitgezet omdat er geen verzet uit scholen komt’

03.08.18
Volgens Pardon Alert, een site die via sms’jes mensen oproept tot actie, is het beleid van de overheid om in de vakantieperiode meer kinderen uit te zetten.Uit de cijfers blijkt niet dat in vakantiemaanden juli en augustus meer kinderen worden uitgezet. We beoordelen deze stelling als onwaar.
Deel bericht

Kritiek op Syrische scholen

03.08.18
De VVD vindt dat minister Koolmees (Integratie) moet onderzoeken of de scholen wel de Nederlandse normen en waarden onderschrijven. „We moeten niet toestaan dat in het weekend gebouwd wordt aan een parallelle samenleving waarin bijvoorbeeld vrouwen minderwaardig zijn”, reageert Kamerlid Bente Becker. „Integreren betekent hier meedoen. Dus ook onze vrijheden omarmen.”
Deel bericht

Duc (11) ontroert met verhaal over homodiscriminatie

03.08.18
'Je bent toch geen homo?' Of: 'Doe eens normaal, flikker!' Woorden over homoseksuelen worden regelmatig gebruikt als scheldwoord. Dat moet stoppen, vindt de 11-jarige Duc. Voor de schoolkrant schreef de jonge Noord-Hollander een ontroerend betoog over homodiscriminatie. 'Je mag op iedereen verliefd zijn'. Daarmee groeide hij - onbedoeld - uit tot een internetheld.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)