Laptop voor Apeldoornse brugklassers uit minimagezinnen

15.08.18
De Stichting Leergeld schiet toekomstige brugklassers uit Apeldoornse minimagezinnen te hulp. Als hun ouders niet genoeg geld hebben om een laptop te bekostigen trekt Leergeld Apeldoorn-Voorst in de portemonnee, in de vorm van een voucher van vierhonderd euro. Ongeveer 250 kinderen komen daarvoor in aanmerking.
Deel bericht

Maatschappelijke Diensttijd: tweede subsidieronde

15.08.18
Tot dinsdag 9 oktober kan er subsidie worden aangevraagd voor een tweede serie projecten Maatschappelijke Diensttijd voor jongeren. In de eerste tranche zijn 38 projecten goedgekeurd, die in september van start gaan. Er is een miljoenensubsidie beschikbaar. Welke projecten precies subsidie hebben gekregen, is niet bekendgemaakt.
Deel bericht

Meer steden krijgen 'tienerschool' voor 10 tot 14-jarigen

15.08.18
Het aantal scholen voor leerlingen tussen de 10 en 14 jaar oud wordt het komend schooljaar verdubbeld. Die zijn bedoeld voor leerlingen van tien tot veertien jaar om de overgang van basisschool naar middelbare school kleiner te maken. Nederland heeft dan twaalf van dit soort scholen met het zogenoemde '10-14-onderwijs', die meedoen aan een experiment
Deel bericht

Uitzetten naar Armenië schadelijk voor Howick en Lili

15.08.18
Als de Armeense kinderen Howick en Lili nu worden uitgezet naar Armenië, leidt dat tot een ernstige beschadiging van hun ontwikkeling. De kinderen kunnen waarschijnlijk niet bij hun moeder wonen; het gaat niet goed met haar. Ook is er nog geen school geregeld en hebben ze geen sociale contacten in het land omdat ze in Nederland zijn opgegroeid. Aldus het pleidooi voor de Raad van State.
Deel bericht

Minister Slob na ziekte weer aan het werk

15.08.18
Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs, gaat weer aan het werk. De ChristenUnie-bewindsman werd begin juli ziek door een bacteriële infectie.,,Ik ben voldoende hersteld om mijn werk weer op te kunnen pakken. Dank voor al het meeleven in de afgelopen weken. Ik ben dankbaar en blij dat ik weer met mijn onderwijs- en mediaportefeuille aan de slag kan gaan.''
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)