Zomerschool VMBO Maastricht in volle gang

16.08.18
Deze week is voor de tweede keer de zomerschool van start gegaan op het VMBO Maastricht, waar twee maanden geleden honderden leerlingen te horen kregen dat hun diploma ongeldig was. Interim-bestuurder Jan Rijkers verwacht dat het grootste deel van de 356 leerlingen alsnog eind augustus hun diploma krijgt.Per dag komen zo'n tachtig leerlingen naar de school om te oefenen
Deel bericht

Stijging aantal docenten zonder vast contract

16.08.18
Uitzend-docenten, zzp-leraren en tijdelijke onderwijzers: de flexdocent is in opkomst. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij het CBS.In drie jaar tijd nam het aandeel docenten in het voortgezet onderwijs zonder vast contract met bijna een kwart toe. (podcast)
Deel bericht

Voor ontucht veroordeelde docent vmbo Assen legt zich neer bij straf

16.08.18
De Groninger mentor van het meisje is begin dit jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk. De ontuchtige handelingen vonden tussen juni en eind augustus vorig jaar onder meer plaats in het klaslokaal van de vmbo-school in Assen.Na de veroordeling ging de advocaat van de man in hoger beroep. Maar dat is teruggedraaid.
Deel bericht

Schoolmails waren jarenlang te onderscheppen door slechte beveiliging

16.08.18
Een beveiligingsprobleem bij schoolsoftware Magister maakte het jarenlang mogelijk om e-mails van en naar leerlingen te onderscheppen. Het lek, dat door beveiligingsonderzoeker Bram Matthys ontdekt werd, is inmiddels gedicht door leverancier Iddink. Pas na meerdere meldingen werd het beveiligingsprobleem in 2018 opgelost.
Deel bericht

Pilot 10-14 onderwijs opengesteld voor meer scholen

16.08.18
Voorwaarde voor deelname is dat de scholen beschikken over minimaal een basisarrangement. Verder heeft elk deelnemend bestuur een informatieplicht jegens de (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraden.De scholen dienen daarnaast deel te nemen aan een monitoringsonderzoek dat Oberon voor OCW uitvoert naar de succesfactoren en belemmerende factoren van de pilot.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)