Almelose scholen doen sigaret in de ban

10.09.18
Roken is nu taboe bij de vmbo vestigingen van Pius X en Het Noordik. Niet-rokers zijn blij. Leerlingen die graag een sigaretje opsteken, zoeken mokkend hun heil in het plantsoen aan de overkant. De rigoureuze maatregel heeft niet direct effect op het rookgedrag van de leerlingen, maar ze houden er toch wel rekening mee. Stoppen met roken, nee daar hebben we niet aan gedacht
Deel bericht

Een regelluwe school: wat is dat?

10.09.18
De pilot Regelluwe Scholen werd in 2016 in het leven geroepen door toenmalig staatssecretaris Sander Dekker. Excellente basisscholen en middelbare scholen mochten binnen deze pilot afwijken van de wettelijke regelgeving voor scholen. Doel van het experiment is om te zien hoe scholen omgaan met een vermindering van de regels en het toezicht daarop.
Deel bericht

Sprengen College bestrijdt 'boete' Onderwijsinspectie

10.09.18
Het Sprengen College in Wapenveld hikt aan tegen een vordering van 1,15 miljoen euro, opgelegd door de Onderwijsinspectie. Dat bedrag moet betaald worden omdat er in de jaren 2014 en 2015 onrechtmatig zou zijn omgegaan met de toegekende rijksgelden. De school ontwikkelde zich van justitiële instelling, naar een onderwijsinstelling. De systematiek van financiering veranderde.
Deel bericht

Bescherm jongeren tegen verslaving, aldus psycholoog Francisca Kramer

10.09.18
Alle scholen zijn weer begonnen en ik vraag me af hoe lang het nog duurt voor we het voorbeeld van Frankrijk volgen: een mobiele-telefoonverbod op scholen.Maar behalve dat er sinds de komst van smartphones minder wordt gelezen, is er natuurlijk veel meer aan de hand. Zo is het aantal burn-outs onder jongeren de laatste jaren extreem toegenomen.
Deel bericht

Franse kinderen zetten hun telefoon op school uit, ze moeten wel

10.09.18
Op de deur hangt een affiche: 'mobiele telefoons in de hele school verboden'. En dat verbod wordt hier nageleefd. Bij de poort worden alle leerlingen snel gecontroleerd. Niemand mag zichtbaar een telefoon bij zich hebben en gebruiken. En op het schoolplein is inderdaad geen mobieltje meer te zien. Een goed idee, zegt één van de scholieren. Je kunt je in de klas veel beter concentreren
Deel bericht

Prinsjesdagviering: stof voor burgerschap en levensbeschouwing in de klas

10.09.18
Vanuit je eigen levensbeschouwelijke identiteit bijdragen aan de samenleving. Prinsjesdag is bij uitstek een gelegenheid om in de klas over dat thema na te denken. Opnieuw is speciaal ontwikkeld digitaal lesmateriaal beschikbaar waarmee leerlingen zich bezinnen op hun levensbeschouwelijke wortels en wat die betekenen voor samenleven in diversiteit.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)