Mobieltje in de klas: verbieden, gedogen of beleid maken?

11.09.18
Uit onderzoek vorig jaar onder docenten van middelbare scholen blijkt dat leraren in hun klas meer te maken krijgen met concentratieproblemen en slechte cijfers, omdat jongeren zich steeds laten afleiden door het scherm. Ook maken ze meer spellingfouten en hebben ze minder fantasie. De leraren beklagen zich over het gebrek aan interactie en non-verbale communicatie van de jeugd
Deel bericht

Het staat leraren vrij te kiezen voor dure uitzendbureaus

11.09.18
‘Het staat leraren vrij een werkgever te kiezen’, stelt onderwijsminister Arie Slob in reactie op berichten dat een deel van de leraren ervoor kiest om te gaan werken voor dure uitzendbureaus.Tevens wijst hij erop dat het werven van personeel een zaak is van de schoolbesturen. ‘Dat geldt ook voor de inhuur van personeel via bureaus en de tarieven daarvan’, zo schrijft hij.
Deel bericht

Boze ouders dienen steeds meer claims in over onderwijskwaliteit

11.09.18
Verzekeringsmakelaars van scholen constateren een nieuwe trend in de claimcultuur: claims over de kwaliteit van het onderwijs, zoals leerachterstand, schooladvies, of verwijdering van school.Zo zag Raetsheren van Orden, die bijna de helft van alle scholen in PO en VO als klant heeft, in het afgelopen schooljaar ruim 1000 claims tegemoet. Hiervoor keerden ze gemiddeld zo’n 850 euro per claim uit.
Deel bericht

Campagne van start voor versterking samenwerking ouders en school

11.09.18
Onder de noemer ‘Samen zijn wij school’ is op maandag 10 september een campagne gelanceerd om een impuls te geven aan de samenwerking tussen ouders en scholen. De campagne wil scholen en ouders stimuleren en faciliteren om deze samenwerking verder te versterken, onder meer via het delen van goede voorbeelden en tips, te vinden op de website 'Samen zijn wij school'.
Deel bericht

Dubbele schooladviezen zijn in Groningen expliciet afgeraden

11.09.18
Tot twee jaar terug hebben er afspraken bestaan tussen middelbare scholen en basisscholen om dubbele schooladviezen (bijvoorbeeld een havo/vwo-advies of een vmbo-tl/havo-advies) niet toe te staan. Uit onderzoek van Anneke Timmermans van de RU Groningen blijkt dat in onze provincie dubbele schooladviezen structureel minder vaak voorkomen dan in de rest van het land
Deel bericht

Extra bewegen op school: de ene school vindt het niks, de andere doet het al

11.09.18
‘Zoveelste maatschappelijk probleem dat door scholen moet worden opgelost’.Volgens de rector is de sfeer op een middelbare school heel anders dan de basisschool. ,,Want dit zijn kinderen op weg naar volwassenheid en die zijn anders dan kinderen tussen de 8 en 10 jaar oud.een collega: Is niet bij iedere school haalbaar is, omdat je bijna lessen moet gaan inleveren voor sport.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)