Minister-president Rutte bezoekt Heilige Boontjes, Yulius Onderwijs en stadsmariniers in Rotterdam

07.11.18
Premier Rutte brengt op woensdag 7 november een bezoek aan stichting Heilige Boontjes, het Heer Bokel College en de stadsmariniers in Rotterdam.In de ochtend gaat hij samen met minister Koolmees langs bij Koffiebar en -branderij Heilige Boontjes, een initiatief dat tot doel heeft om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten re-integreren in de maatschappij.
Deel bericht

YouTube-kanaal met natuurkunde voor scholieren bereikt 1 miljoen views

07.11.18
Het YouTube-kanaal van voormalig natuurkundeleraar Ralph Meulenbroeks (begonnen in 2015) heeft de magische grens van een miljoen views bereikt. In zijn video’s legt de universitair docent (UU) ingewikkelde natuurkundige principes op een begrijpelijke manier uit. Onder leerlingen natuurkunde in de bovenbouw van de havo en het vwo is het kanaal bijzonder populair.
Deel bericht

De leraar van de toekomst moet zijn eigen carrière kunnen bouwen

07.11.18
De Onderwijsraad wil dat in de toekomst leraren makkelijker kunnen overstappen van het basisonderwijs naar de middelbare school of andersom. Ook zouden leraren zich niet moeten beperken in het geven van slechts één vak. Dat moet het voor leraren makkelijker maken om zich te ontwikkelen en te variëren binnen zijn of haar loopbaan.
Deel bericht

Heb jij het onder de duim?

07.11.18
Onze duim is in tijden niet zo machtig geweest. Met een click, scroll of swipe verschaft ‘ie ons toegang tot een wereld aan informatie en mogelijkheden. Maar de ene duim is de andere niet, en lang niet iedereen is er even handig mee. Dat is een groeiend probleem. Tijdens de komende Week van de Mediawijsheid richten we ons op iedereen die wel een helpende hand kan gebruiken.
Deel bericht

Kamer: kind mag religieuze handeling weigeren

07.11.18
Openbare scholen kunnen niet van hun kinderen vragen te knielen in een moskee of andere religieuze handelingen te verrichten. Het kabinet moet regelen dat kinderen met gewetensbezwaren een vrijstelling kunnen krijgen, vindt de Tweede Kamer. Volgens de SGP melden zich steeds vaker ouders die klagen dat hun kind zo'n uitstapje van school niet mag weigeren.
Deel bericht

1 op de 12 jongeren is psychisch ongezond

07.11.18
In 2015/2017 was 8 procent van de 12- tot 25-jarigen psychisch ongezond, blijkt uit vragen die ze daarover hebben beantwoord. Tien jaar eerder gaf 7 procent dit nog aan. Ruim een derde van deze psychisch ongezonde jongeren heeft in de afgelopen 12 maanden naar eigen zeggen een depressie gehad. Dit blijkt uit de Gezondheidsenquête van het CBS.
Deel bericht

Postcode bepaalt nog steeds schoolsucces

07.11.18
We weten het allang en toch blijft het maar voortbestaan: kinderen van laagopgeleide ouders hebben minder kansen dan kinderen van welgestelde, hoogopgeleide ouders. En ja, ook in Nederland, zo blijkt uit het eind oktober 2018 gepresenteerde OESO-rapport Equity in Education.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)