Schotland verplicht als eerste land LHBT-lessen op scholen

10.11.18
Een unieke aanvulling in het lespakket van scholen in Schotland. Het land is het eerste ter wereld dat onderwijs over de LHBT-gemeenschap en homorechten verplicht stelt. Voortaan moeten leraren onder meer les geven over de geschiedenis van LHBT-rechten en de verschillende homorechtenbewegingen. Ook moet er aandacht worden besteed aan homofobie en transfobie.
Deel bericht

Kind kiest zelf wat het wil leren op nieuwe Democratische School in Den Bosch

10.11.18
Den Bosch krijgt er met ingang van volgend jaar een nieuwe school bij, de Democratische School De Tijd en Ruimte. Particulier onderwijs waarbij de kinderen op basis van hun natuurlijke nieuwsgierigheid zelf bepalen wat ze leren. De Tijd en Ruimte is basisschool en school voor voortgezet onderwijs in één. Zonder klassen, zonder een vast lesrooster.
Deel bericht

Project Versterking medezeggenschap gaat door

10.11.18
De rol van de medezeggenschap in het onderwijs wordt steeds belangrijker. Meer transparantie van besturen over het beleid en vooral over de besteding van de middelen is hard nodig. Instemmingsrecht voor de MR op het meerjarig financieel beleid komt er dan ook aan. Daar kunnen veel raden ondersteuning bij gebruiken. Het project ‘Versterking MZ gaat zeker nog een jaar door.
Deel bericht

Scholen moeten zelf nieuwe rekentoets maken: en een 4 halen is genoeg

10.11.18
Middelbare scholen en mbo’s gaan zelf een rekenexamen maken voor hun eigen scholieren. Voor deze nieuwe rekentoets moet een 4 of hoger worden gehaald om het diploma te kunnen halen. De landelijke verplichte rekentoets verdwijnt definitief.Het rekenexamen gaat niet meteen voor alle leerlingen meetellen voor hun diploma. Scholen krijgen eerst de tijd om zich voor te bereiden
Deel bericht

School stopt met opruimen: de aula lijkt wel een vuilnisbelt

10.11.18
De aula van het Wolfert Tweetalig in Rotterdam lijkt deze week een vuilnisbelt. Er wordt niet schoongemaakt want de middelbare school probeert de pubers een universeel lesje te leren: ruim je rommel eens op! Leerlingen lijken er aan te wennen dat een ander hun troep opruimt, maar hoe moeilijk kan het zijn om dit zelf te doen? Er staan genoeg prullenbakken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)