Voorzitter Postema stapt alsnog op na examendebacle VMBO Maastricht

26.11.18
Voorzitter André Postema van het college van bestuur van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) vertrekt per direct. Hij doet dat op verzoek van de raad van toezicht. Ook voorzitter Jan Schrijen van de raad treedt af.Volgens de stichting is Postema op verzoek van de raad van toezicht aangebleven om de hersteloperatie te leiden
Deel bericht

Amsterdam krijgt een nieuwe middelbare vrije school

26.11.18
Het plan voor een tweede vrije middelbare school in de stad komt van betrokkenen bij de Kairos-basisschool in Noord. Tot nu toe bestaat er slechts één middelbare vrije school in de stad: het Geert Groote College. Dat loot elk jaar tientallen leerlingen uit. De initiatiefnemers willen dat basisschoolleerlingen na de basisschool door kunnen gaan met vrijeschool­onderwijs.
Deel bericht

Vanaf 2020 wettelijk rookverbod in en om scholen

26.11.18
Dat staat in het Nationaal Preventieakkoord. In het akkoord staat dat er regels komen ‘waarin wordt uitgewerkt hoe het rookverbod op de scholen (…) wordt ingesteld, aangeduid en gehandhaafd’. Er staat ook in dat er ‘aanvullende middelen’ worden ingezet ‘om via de Gezonde School extra scholen te ondersteunen in het rookvrij maken van hun schoolterrein’.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)