Wijzigingen per januari voor onderwijs en cultuur

02.01.19
In januari 2019 gaat een aantal wijzigingen in voor de sectoren onderwijs en cultuur. Hieronder staan de belangrijkste veranderingen, zoals Subsidie regionale aanpak lerarentekort; Subsidie onderwijsassistenten primair onderwijs en Subsidie hoogbegaafdheid.
Deel bericht

Diversiteit is ver te zoeken op Amsterdamse scholen

02.01.19
Boris Berkhout maakt zich zorgen om de segregatie op Amsterdamse middelbare scholen. Van een gezonde mix lijkt steeds minder sprake. Een bekend gegeven is dat met name de vwo-klassen buiten de Ring leegstromen omdat de scholenĀ­gemeenschappen daar voornamelijk vmbo-bolwerken zijn geworden. Ook ouders van niet-Nederlandse komaf vermijden deze scholen
Deel bericht

Nauwelijks brandschade in scholen tijdens jaarwisseling

02.01.19
Uit een rondgang langs de media blijkt dat er tijdens de afgelopen jaarwisseling nauwelijks branden zijn geweest in scholen. Dat is voor het eerst sinds jaren. De enige melding van een schoolbrand tijdens oud en nieuw kwam uit Delft. Daar werd brand gesticht achter de voordeur van een basisschool. De brandweer had het vuur snel geblust. De schade bleef beperkt.
Deel bericht

Docent Erik Ex wil leerlingen leren dat de telefoon opzij moet als ze zich willen concentreren

02.01.19
Mobieltjes in de klas zijn niet onschuldig. Het is de grootste afleiding die er is. Met een smartphone in de buurt kunnen kinderen de les niet volgen en leren ze niets.We moeten kinderen leren hun telefoon bewust opzij te leggen als ze iets willen doen wat concentratie of aandacht vergt. Dat geldt overigens ook voor volwassenen is mijn overtuiging.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)