Vragen bij Chinese les op Stedelijk College Eindhoven

05.01.19
Het Stedelijk College krijgt vanuit het Confucius College jaarlijks tienduizend dollar (€9.250,-) voor Chinees onderwijs. Confucius levert een lijst met boeken waaruit de scholen kunnen kiezen. Lerares dr. Margie Li, van Chinese origine met Nederlandse lesbevoegdheid, geeft de Chinese lessen en stelt het boekenpakket samen. Dat levert ook (ongewild) discutabele documentatie op.
Deel bericht

Subsidie bevorderen verkeersveiligheid op basis- en voortgezet onderwijs

05.01.19
Je kunt tot 18 februari subsidie aanvragen voor educatieve projecten gericht op het bevorderen van de verkeersveiligheid van scholieren in het PO en VO. Interessant is dat de subsidie 100 procent bedraagt van de subsidiabele kosten tot maximaal € 75.000,- per aanvraag. Subsidiabele kosten zijn o.a. voorbereiding en planning, lesmateriaal, inzet van docenten.
Deel bericht

Een leraar is niet zomaar breed inzetbaar [Opinie]

05.01.19
In het basisonderwijs blijft er altijd discussie over de verhouding vakkennis en didactische vaardigheden. Ik meen dan ook niet dat als je in het VO les kunt geven, je dat ook in het BaO kunt. Qua vakkennis klopt het, maar vind je het ook belangrijk om elke leerling belangrijker te vinden dan het vak? Kun je je voldoende inleven in de belevingswereld van een achtjarige of van een vijftienjarige?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)