Nieuwbouwplan Harens Lyceum in Zuidlaren bedreigd door leerlingentekort

14.01.19
De nieuwbouwplannen van het Harens Lyceum in Zuidlaren staan op losse schroeven, doordat het leerlingenaantal in vier jaar tijd met meer dan een derde is gezakt. Dit schooljaar kan de middelbare school één klas vullen met nieuwe leerlingen. In die klas zitten leerlingen van zowel havo, vmbo als vwo
Deel bericht

Column: Paul Rosenmöller behartigt de belangen van de schoolbaas

14.01.19
Als meer leerlingen zakken voor hun vwo-examen als ­gevolg van deze maatregel, moeten scholen daar niet op afgerekend ­worden. Ik bleef haken aan dit zinnetje in de Volkskrant van vrijdag. Aan het woord: voorzitter Rosenmöller de VO-Raad. Het onderwerp: minister Slob van Onderwijs wil een doorstroomrecht in het leven roepen voor havisten die een ­vwo-diploma willen halen.
Deel bericht

Nieuwe website over kindermishandeling voor onderwijs en kinderopvang

14.01.19
De Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang heeft in het kader van de Beweging tegen Kindermishandeling een nieuwe website ontwikkeld voor professionals uit het onderwijs en in de kinderopvang. Op de website staat praktische en actuele informatie over kindermishandeling, waaronder huiselijk geweld en seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)