Floracollege krijgt gouden Schoolkantine Schaal

17.01.19
Het Lentiz Floracollege in Naaldwijk krijgt als eerste school in Westland de gouden Schoolkantine Schaal. Dit is een keurmerk dat het Voedingscentrum geeft aan scholen met een gezonde kantine. Niet alle producten in de kantine zijn gezond, wel biedt de kantine ruime keuze aan gezonde(re) producten. Op deze manier worden leerlingen gestimuleerd om bewust over hun keuzes na te denken.
Deel bericht

Rotterdam zet in op kansengelijkheid

17.01.19
De gemeente Rotterdam trekt de komende jaren bijna een half miljard euro uit voor kansengelijkheid. ‘De ambitie is om alle Rotterdamse kinderen de beste onderwijskansen te geven. Daarom is gelijke kansen voor elk talent voor mij de kapstok van het Rotterdamse onderwijsbeleid’, zegt onderwijswethouder Said Kasmi (D66).
Deel bericht

Kabinet: De lerarentekorten blijven oplopen

17.01.19
De ministers Van Engelshoven en Slob schrijven aan de Tweede Kamer dat ze zorgen houden over de vraag of er in de nabije toekomst voldoende leraren zijn om kwalitatief goed onderwijs te blijven geven.Vooral in het primair onderwijs is de situatie nijpend. In het afgelopen schooljaar steeg het aantal vacatures dat na drie maanden niet was vervuld naar 20 procent.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)