De Zeeuws-Vlaanderenwet moet de uittocht van leerlingen naar België stoppen

19.04.19
In de jaren 80 zaten op het Zwin College in Oostburg 1800 leerlingen. Nu zijn er nog 800 over. Het kleine aantal leerlingen maakt de situatie op de school er niet makkelijker op. Een speciale Zeeuws Vlaanderen-wet moet definitief uitkomst bieden.Net als meer scholen in de Zeeuws-Vlaamse regio doet het Zwin College nu al veel om de kwaliteit van het onderwijs op niveau te houden.
Deel bericht

Weinig animo onder leraren voor cursus herkennen radicalisering

19.04.19
Docenten hebben weinig belangstelling voor trainingen om radicalisering en polarisatie bij leerlingen te herkennen. In 2015 werd daarvoor de Stichting School en Veiligheid opgericht. Na vier jaar heeft nog geen 2 procent van de leraren de gratis trainingen gevolgd. Directeur Klaas Hiemstra wijt de lage deelname aan onhandige voorlichting.
Deel bericht

Controle met drugshonden op school ’hoort erbij’

19.04.19
Het Ichthus Lyceum in Driehuis baart opzien met de inzet van drugshonden. De school is trendsetter in de regio IJmond. Ook elders in Noord-Holland en in de rest van het land gaan steeds meer scholen ’om’, merken bedrijven die de diensten van speurhonden aanbieden.
Deel bericht

Blog | Groeivergaderingen

19.04.19
Drie keer per jaar is het raak op school: rapportvergaderingen! Voor mij een grote frustratie omdat het vaak niets anders is dan constateren welke cijfers leerlingen hebben gehaald. De ene na de andere dooddoener vliegt mij om de oren: “Hij moet harder werken!”, “Zij moet beter opletten”, ??...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)