Nieuw programma 'Scholen besparen energie'

18.04.19
Het programma 'Scholen besparen energie' ondersteunt basisscholen en middelbare scholen actief en onafhankelijk bij het nemen van eenvoudige maatregelen om energie te besparen. Daarbij ligt de focus op kleine energiebesparende ingrepen die weinig kosten, en waarmee schoolbesturen relatief veel geld kunnen besparen.
Deel bericht

Voortgezet Leren

18.04.19
In het programma Voortgezet Leren: leerlingen motiveren met toekomstgericht onderwijs, staat de ontwikkeling van toekomstgericht onderwijs in samenhang met personeelsbeleid en schoolorganisatie centraal. Voortgezet Leren kent een zeer divers aanbod voor leraren, teamleiders, schoolleiders en bestuurders. Dit aanbod vind je op deze website.
Deel bericht

Advies: laat vmbo-ers met extra vak toe op havo

18.04.19
De wet die het doorstroomrecht van vmbo-ers naar de havo moet regelen, heeft vertraging opgelopen. Vmbo-leerlingen die - vooruitlopend op de nieuwe wet - een extra vak hebben gekozen, mogen van deze vertraging niet de dupe worden. Daarom adviseert de VO-raad scholen om nu al in de geest van het wetsvoorstel te handelen en zulke vmbo-leerlingen toe te laten tot de havo.
Deel bericht

ACM: vervolgonderzoek overname Iddink

18.04.19
Autoriteit Consument & Markt gaat extra onderzoek doen naar de geplande overname van de educatieve dienstverlener Iddink door mediabedrijf Sanoma. Sanoma kondigde de deal in december aan. De combinatie biedt volgens de bedrijven mogelijkheden om het digitale lesmateriaal van uitgevers beter te laten aansluiten op de elektronische leeromgeving van de school.
Deel bericht

Het weer in de meivakantie

18.04.19
Voor de thuisblijver is het weer aan het begin van de meivakantie bijzonder fraai. De zon schijnt in het Paasweekend volop en het wordt in de middag vrij warm, in het zuiden van het land bereikt het kwik mogelijk de zomerse waarde van 25 graden. Na Pasen houdt het Amerikaanse weermodel het tot Koningsdag vrijwel droog in ons land. De invloed van een hogedrukgebied blijft merkbaar
Deel bericht

Magazine Veilig over meldcode kindermishandeling

18.04.19
Ieder kind moet veilig en in liefde kunnen opgroeien. Daarover gaat het gratis magazine Veilig, dat bedoeld is voor mensen in het onderwijs. Aanleiding om dit magazine uit te brengen, is de verbeterde meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling. Deze meldcode helpt mensen in het onderwijs om sneller en beter te reageren als er thuis iets misgaat met een kind.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)