Minister Slob: Examens VMBO Maastricht dit jaar wél op orde

24.04.19
De kwaliteit van de schoolexamens bij het VMBO Maastricht is dit jaar op orde, en alle examens zijn goed afgerond door de leerlingen. Slob maakt zich wel zorgen over de lesuitval, maar benadrukt dat de school alles op alles zet om de problemen op te vangen.
Deel bericht

‘Een derde budget omstreden Haga Lyceum ging naar directeur en familie’

24.04.19
De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst meldt in een geheime rapportage dat bijna een derde van het schoolbudget van het omstreden Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam in 2018 opging aan drie familieleden die werkzaam zijn op het lyceum, dat meldt NRC.
Deel bericht

VVD stelt vrijheid van onderwijs ter discussie

24.04.19
VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff kan zich voorstellen dat de vrijheid van onderwijs, zoals die geldt in Nederland, wordt beperkt. In een discussiestuk over de koers van zijn partij schrijft Dijkhoff dat er ingegrepen moet worden als er salafistische scholen worden opgericht met een beroep op die vrijheid van onderwijs.
Deel bericht

Verkeersongevallen nemen toe, maar middelbare scholen doen weinig aan verkeersles

24.04.19
Van de middelbare scholen in de provincie Groningen doet slechts de helft mee aan verkeersveiligheidscampagnes en projecten van Verkeerswijzer Groningen. Het verschil met het basisonderwijs is groot. Daar halen negen van de tien scholen activiteiten van Verkeerswijzer in huis. Al was het maar als voorbereiding op de verkeersexamens die rond deze tijd overal worden afgenomen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)